Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí acull la final del concurs + Mates i la fase comarcal del Fem matemàtiques Participen 285 alumnes rubinencs de l’Escola Montessori i els Instituts Duc de Montblanc i L’Estatut, on es fa la jornada aquest dissabte. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí acull la final del concurs + Mates i la fase comarcal del Fem matemàtiques

Participen 285 alumnes rubinencs de l’Escola Montessori i els Instituts Duc de Montblanc i L’Estatut, on es fa la jornada aquest dissabte.
L’Institut L’Estatut de Rubí acollirà aquest dissabte 13 d‘abril la final del concurs + Mates, adreçat a alumnes de 5è de primària, 3r i 4t d’ESO i Batxillerat, i la fase comarcal de Fem Matemàtiques que s’adreça a alumnes de 6è de primària i 1r i 2n d’ESO. Un total de 285 alumnes de tres centres educatius de la ciutat s'han inscrit a algun dels dos concursos: l’Escola Montessori i el Instituts Duc de Montblanc i L’Estatut. Els prop de 20 alumnes dels dos primers han participat en l’edició d’aquest concurs per primera vegada, mentre que els alumnes de l’Estatut fa unes quantes edicions que hi participen.

Fem Matemàtiques es una activitat, organitzada des de l’any 1997 per la Federació d’Entitats per a l’Ensenyament de les Matemàtiques a Catalunya (FEEMCAT), amb el suport del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, que vol contribuir a desenvolupar la competència matemàtica entre els alumnes de 6è de Primària i del primer cicle de l'ESO. Alhora, també permet intercanviar experiències i compartir propostes per part del professorat de les diferents comarques de Catalunya, i sensibilitzar la societat catalana en general sobre la necessitat de millora d'una educació matemàtica que afavoreixi el desenvolupament personal i la integració social d'uns ciutadans i ciutadanes lliures i responsables.

La primera fase del concurs s’ha desenvolupat fins a mitjans de febrer en cadascun dels centres que han participat. Ara s’està realitzant la segona fase, com la que es fa dissabte a L’Estatut, en la qual participaran en ambdues competicions 300 alumnes i 75 professors de 47 escoles i instituts del Vallès Occidental i Oriental, del Maresme i del Barcelonès.

Activitats per a les famílies


L’Ajuntament de Rubí oferirà informació d’activitats i gastronomia sobre la nostra ciutat, en un espai que s’ubicarà al mateix centre educatiu, a les famílies acompanyants dels alumnes que hi participen, que començaran la seva jornada a les 9 h i acabaran a les 13.30 h. A més, les famílies que ho desitgin podran inscriure’s allà mateix a una passejada per l’entorn rural i natural de Ca n’Oriol: Rubí romà de Ca n’Oriol, el seu entorn rural i natural.

La tercera fase del concurs Fem Matemàtiques, a la qual passaran els guanyadors de les diferents fases comarcals, es farà a Manresa el pròxim dissabte 11 de maig. En total, al voltant d’11.000 alumnes de primària i secundària de tota Catalunya participaran en ambdues competicions. A més, els tres primers classificats de 2n d'ESO quedaran seleccionats per representar a Catalunya a la XXIV Olimpíada Estatal d'alumnes de segon d'ESO organitzada per la Federación Española de Sociedades de Profesores de Matemáticas que es farà a Andorra al juny.