Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí acull la celebració del Dia de les Esquadres de la Regió Policial Metropolitana Nord L’alcaldessa, Carme García, i el conseller d’Interior, Ramon Espadaler, han lliurat els diplomes per distingir la tasca d’agents, comandaments i ciutadans. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí acull la celebració del Dia de les Esquadres de la Regió Policial Metropolitana Nord

L’alcaldessa, Carme García, i el conseller d’Interior, Ramon Espadaler, han lliurat els diplomes per distingir la tasca d’agents, comandaments i ciutadans.
Aquest divendres s’ha celebrat a Rubí l’acte commemoratiu del Dia de les Esquadres de la Regió Policial Metropolitana Nord. El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, en nom de la Policia catalana, ha reconegut la tasca d’agents i comandaments dels Mossos d’Esquadra, de les policies locals de la regió, del cos de Bombers, d’agents de Protecció Civil i de ciutadans que, d’alguna manera, han contribuït a mantenir la seguretat.

Entre d’altres, s’ha distingit la feina del cap i el sotscap de la Policia Local de Rubí, Miquel Pedrosa i Oriol Sànchez, i del cap i el sotscap de l’Àrea Bàsica Policial de Rubí dels Mossos d’Esquadra, Jesús Requena i Roger Sales. El cos autonòmic també ha reconegut i agraït la col·laboració de la presidenta de l’Associació de Veïns del Pinar, Mª José Munuera, que va permetre resoldre un conflicte de xenofòbia al barri; i de Trinidad Fuentes i Laura Castrillo, assessora d’alcaldia i tècnica de participació ciutadana a l’Ajuntament de Rubí, respectivament, per la seva col·laboració a l’hora de millorar la imatge de la tasca policial a la ciutat a través del projecte Compromís de barri.

Precisament, l’alcaldessa de Rubí, Carme García, ha destacat la importància d’aquest projecte. “La ciutadania demana més proximitat a la policia i que existeixi una coordinació entre els diferents cossos de seguretat, un fet que s’ha fet palès a les diferents meses de seguretat i convivència que hem celebrat a Rubí”. García ha assegurat que “la col·laboració amb els ciutadans ha estat crucial a l’hora de treballar la seguretat, la percepció de seguretat i la convivència”.

L’alcaldessa ha aprofitat l’ocasió per demanar al conseller Espadaler que “doni una empenta a la Llei del Sistema de Policia de Catalunya”, una normativa que ha de definir i estructurar el sistema de policia de Catalunya, entès com el conjunt d’institucions, recursos i mitjans que garanteixen les prestacions del servei de policia a tota la ciutadania. Segons Carme García, “a Rubí la col·laboració entre Policia Local i Mossos d’Esquadra ha donat molts bons resultats”.

García ha felicitat a tots els agents “per fer dels nostres municipis un lloc segur i en llibertat” i ha agraït la deferència de celebrar el Dia de les Esquadres a la ciutat.

Per la seva banda, el conseller d’Interior, Ramon Espadaler, ha volgut felicitar també tots aquells agents que aquest divendres no han rebut una menció especial. I és que, segons el conseller, “tots ells han contribuït a prestigiar la Policia de Catalunya”. Espadaler ha agraït molt especialment la tasca d’aquells ciutadans aliens als cossos de seguretat que han contribuït, d’alguna manera o d’una altra, a millorar la seguretat. “La seguretat no només és cosa de la policia. Ens equivocaríem si creguéssim que acaba aquí. Una mostra d’això és la interlocució a peu de carrer per minimitzar temes com la xenofòbia i el racisme”, en clara al·lusió a la felicitació que ha rebut la presidenta de l’AV del Pinar de Rubí.

“En un moment de crisi econòmica, que ha desembocat en una crisi més profunda, acompanyada d’una crisi de valors, cal buscar sinèrgies amb les policies locals”, ha assegurat el conseller, que ha destacat que la Regió Metropolitana Nord és la que disposa de més policies locals (75 de les 213 que hi ha a Catalunya). Ramon Espadaler ha recollit la demanda de l’alcaldessa i ha assegurat que el Govern català està treballant per enllestir la Llei del Sistema de Policia de Catalunya.

El conseller també ha agraït la tasca duta a terme per Josep Milan que, fins aquest dijous i durant els darrers cinc anys i mig, ha ostentat la màxima responsabilitat operativa al capdavant dels Mossos. Espadaler ha encoratjat el substitut de Milan, el comissari Josep Lluís Trapero, a treballar amb la mateixa dedicació i rigor.

El cap de l’Àrea Bàsica Policial de Rubí dels Mossos d’Esquadra, Jesús Requena, ha felicitat molt especialment els mossos que treballen a la zona de Rubí, Sant Cugat i Castellbisbal, així com tots aquells agents d’altres àrees que també han treballat a l’ABP de Rubí. “Els considero a tots mossos de Rubí”. Requena ha explicat que el Dia de les Esquadres “és un acte necessari per trobar-nos públicament amb la ciutadania per reconèixer aquells que han fet gala dels valors del cos. És important que algú ens digui que la nostra feina va per bon camí, que és un exemple per aquesta professió”.

Per últim, el cap de la Regió Policial Metropolitana Nord, Joan Figuera, ha destacat que l’1 de juny farà 30 anys que es va constituir la Policia autonòmica, dels quals a la Regió Metropolitana Nord hi ha 22 mossos d’aquella promoció. Figuera també ha recordat que el passat 1 de novembre va fer 10 anys de l’obertura d’aquesta regió policial.

La celebració del Dia de les Esquadres compta amb diversos actes paral·lels, entre ells diferents tornejos esportius, una visita al refugi antiaeri de Granollers i una caminada popular, entre d’altres.