Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí acull activitats nadalenques en el marc de la campanya 'Si recicles bé, tothom estalvia' Dissabte, els rubinencs podran dipositar joguines usades a la parada que s’instal·larà a la plaça de la Nova Estació, on també es durà a terme l’Aventura dels residus. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí acull activitats nadalenques en el marc de la campanya 'Si recicles bé, tothom estalvia'

Dissabte, els rubinencs podran dipositar joguines usades a la parada que s’instal·larà a la plaça de la Nova Estació, on també es durà a terme l’Aventura dels residus.
Durant el període nadalenc, Rubí acollirà dues activitats per conscienciar i sensibilitzar la població sobre la importància de no generar residus i de fer un Nadal més sostenible. Aquestes activitats s’emmarquen en la campanya de sensibilització “Si recicles bé, tothom estalvia” que està portant a terme el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental amb la col·laboració de l’Ajuntament de Rubí i altres consistoris de la comarca.

Dissabte, la plaça de la Nova Estació acollirà l’Aventura dels Residus, un conjunt de jocs de gran format que està recorrent places i parcs dels diferents municipis per ensenyar al públic familiar com cal separar les diferents fraccions. En aquest mateix espai també s’ubicarà una parada de recollida de joguines usades que estiguin en bon estat. Les joguines no han de ser noves sinó ja utilitzades, però cal dipositar-les en bones condicions. El Consistori gestionarà les joguines recollides amb entitats socials. D’aquesta manera s’evita generar un residu i es permet que altres persones puguin gaudir de les joguines.

Activitats per a públics diversos
Aquestes no són les úniques activitats organitzades en el marc d’aquesta campanya. Recentment s’han dut a terme cursos de cuina d’aprofitament amb receptes de Nadal, en els quals es presenten receptes i propostes per als àpats nadalencs o per àpats posteriors per aprofitar aliments que hagin pogut sobrar. L’objectiu és incidir en la necessitat d’evitar el malbaratament alimentari i també en la idoneïtat de fer servir parts dels aliments que habitualment acaben a la brossa.

I, al novembre, es va celebrar la REfira. Entre d’altres activitats, es van fer tallers de guarniments i postals de Nadal a partir de materials reciclats, en els quals es va ensenyar a reutilitzar materials ja usats per fer creacions i dissenys originals. Els assistents a la REfira també van poder participar a la Ruleta dels impropis, una activitat de carrer on un actor dinamitzador convida els vianants a jugar al joc de la ruleta, on a les caselles hi ha els residus més habituals. El ciutadà ha de saber a quin contenidor s'ha de llençar el residu en qüestió i si ho respon correctament rep un petit obsequi ambiental (sabó reciclat, bossa de compost, entre d’altres).