Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí activa l'alerta pel risc de pluges i risc moderat de vent Segons Protecció Civil, la coincidència dels dos riscos és el que fa activar l'alerta https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí activa l'alerta pel risc de pluges i risc moderat de vent

Segons Protecció Civil, la coincidència dels dos riscos és el que fa activar l'alerta
En base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i a les afectacions que es preveu que se'n puguin derivar, Rubí activa en fase d'alerta el Pla de Protecció Civil per risc de pluges i pel risc moderat de vent. La coincidència dels dos riscos, tot i que el risc de vent és moderat, és el que ha fet que s'activi l'alerta, davant del risc de caigudes d'arbres que pugui provocar.

Segons informació facilitada pel Servei Meteorològic de Catalunya, el vent bufarà de component est i les ratxes màximes s’assoliran sobretot a les zones elevades i que demà divendres dia 1 de març el vent girarà de component est a component nord i les ratxes més fortes s’assoliran a cotes altes.
D'altra banda, el Servei Meteorològic de Catalunya, manté la previsió de pluja per avui dijous i demà divendres. Les precipitacions s’inicien pels dos extrems de Catalunya, al llarg del dia s’aniran estenent a la resta. L’episodi es mantindrà durant el divendres, quan a partir del migdia s’anirà retirant cap al terç nord-est. Les precipitacions podran anar localment acompanyades de tempesta. La Generalitat de Catalunya, en el seu apartat web d’emergències i seguretat, facilita un seguit de consells per a la població en aquestes situacions.

Recomanacions durant l’episodi de vent
• Cal evitar deixar testos o elements decoratius a les terrasses en llocs on puguin caure al carrer.
• Cal recollir tendals i assegurar tots els elements exteriors que puguin sortir volant (antenes, etc.), baixar completament les persianes i tancar portes i finestres.
• En el cas de desplaçaments per carretera, si s'ha de circular cal fer-ho extremant les precaucions, sobretot en autopistes i vies ràpides i especialment camions i caravanes. Informeu-vos prèviament de l'estat de la xarxa viària trucant al 012 (telèfon d'informació al ciutadà) o a la web del Servei Català de Trànsit.
• Cal anar amb precaució en totes les activitats a l'aire lliure.
• Estigueu atents a la informació meteorològica.