Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí activa, de forma preventiva, el Pla de Protecció Civil per risc de pluges Les precipitacions que han caigut en les darreres hores han provocat afectacions al c/ Sabadell, al lateral de la C-1413a i a les urbanitzacions, entre d’altres. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí activa, de forma preventiva, el Pla de Protecció Civil per risc de pluges

Les precipitacions que han caigut en les darreres hores han provocat afectacions al c/ Sabadell, al lateral de la C-1413a i a les urbanitzacions, entre d’altres.
L’Ajuntament de Rubí va activar ahir al migdia el Pla de Protecció Civil per risc de pluges. Ho va fer de forma preventiva, com a conseqüència de la previsió meteorològica, que anunciava pluges intenses a la zona. De fet, la precipitació recollida entre ahir i la matinada d’avui ha estat de 112,8 litres/m2.

Les pluges que van caure al llarg de la tarda d’ahir van provocar diverses incidències. La més destacable va ser l’obstrucció del clavegueram a la cruïlla entre els carrers Sabadell, Sant Gaietà i Nou, que va provocar danys a l’asfalt d’aquesta zona. Per evitar que els vehicles accedissin a aquest punt es va tallar la circulació al carrer Nou, entre els carrers Mare de Déu del Pilar i Sabadell; i al carrer Sant Gaietà, entre els carrers General Castaños i Sabadell. Ahir, tècnics de Sorea van inspeccionar l’interior del col·lector gràcies a una càmera i, al llarg del dia d’avui, duran a terme les tasques de sanejament pertinents.

D’altra banda, es va produir una esllavissada al lateral de la C-1413, entre el Pinar i el cementiri municipal, un tram que va quedar molt enfangat. A hores d’ara, tècnics municipals estan retirant la terra que es va acumular en aquest punt.

Al llarg de la tarda d’ahir també es van produir bassals importants d’aigua a diversos punts de la ciutat que dificultaven la circulació. És el cas del carrer de Cervantes, la cruïlla entre la rambleta de Joan Miró i la C-1413, la confluència entre l’avinguda de l’Estatut i el camí de Ca n’Oriol, un tram de la carretera de Terrassa i la plaça de la Constitució. Aquests bassals es van generar perquè alguns embornals, que van quedar obstruïts per fulles, no podien absorbir l’aigua de la pluja.

Per últim, pel que fa a les urbanitzacions, es va registrar una esllavissada de terra al passeig dels Avellaners (Sant Muç), que ocupava part de la calçada, i la caiguda del mur de la tanca d’una parcel·la al passatge de Cubelles (Castellnou), que també va caure a la calçada. Paral·lelament, aquest matí ha caigut un arbre al c/ Banyoles (Castellnou), que dificultava la circulació. Els Bombers estan treballant per retirar aquest exemplar de la calçada.

El Pla de Protecció Civil per risc de pluges es podria desactivar aquesta tarda, en funció de l’evolució de la climatologia.