Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí acollirà la preestrena de la coreografia “Corol·la” dins la temporada estable de La Sala Entre les actuacions més destacades hi ha la representació de l’obra Un déu salvatge i el muntatge El trencanous, a càrrec del Ballet de Moscou. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí acollirà la preestrena de la coreografia “Corol·la” dins la temporada estable de La Sala

Entre les actuacions més destacades hi ha la representació de l’obra Un déu salvatge i el muntatge El trencanous, a càrrec del Ballet de Moscou.
La nova programació del teatre municipal La Sala, corresponent a l’últim trimestre de l’any, inclou un total de 14 espectacles, entre els quals predominen els de caràcter musical. En total s’han programat 7 concerts de músiques molt diverses, des de clàssica fins a pop, passant pel flamenc-fusió i la música per a gegants. Durant els propers 4 mesos també es podran veure 3 espectacles infantils, 2 més de teatre i 2 muntatges de dansa.

La regidora de Cultura, Neus Muñoz, s’ha mostrat molt satisfeta dels espectacles que integren aquesta nova temporada: “Estem molt contents, perquè hem organitzat una programació molt diversa, oferint manifestacions artístiques molt diferents al públic rubinenc”.

La temporada s’iniciarà el dissabte 18 de setembre amb el so de les guitarres espanyoles de D’Callaos. El grup farà un repàs del seu repertori més intimista i, a la vegada, presentarà alguna de les cançons que s’inclouran en el seu proper disc, que es titularà “El borde donde termina el mar”.

Muñoz també ha destacat “la presència de noms de primera fila en aquesta nova temporada”. De fet, entre els plats forts de la nova programació hi ha el muntatge teatral “Un déu salvatge”, amb Ramon Madaula i Vicenta N’Dongo, que es representarà el 27 de novembre; i “El trencanous” de Txaikovski, a càrrec del Ballet de Moscou, que pujarà a escena el 22 de desembre.

La Sala també acollirà, el 17 d’octubre, l’espectacle de dansa “Corol·la”, amb coreografia d’Àngels Margarit. Aquest muntatge, que s’estrenarà oficialment al Mercat de les Flors de Barcelona, passarà primer per la nostra ciutat, on la companyia Mudances l’ha estat assajant. Segons Neus Muñoz, “és molt positiu que La Sala tingui aquest ús de residència i que les companyies s’hi sentin a gust, ja que això ens permet tenir una programació més ambiciosa”. La setmana vinent, La Sala acollirà els assajos d’una altra obra. En aquest cas serà “Escenes d’un matrimoni”, una producció del Teatre Nacional de Catalunya que girarà per tot el país.

D’altra banda, el proper 21 de novembre, el teatre municipal La Sala també acollirà un concert commemoratiu del 25è aniversari de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya. L’entitat ha escollit Rubí per organitzar el “Concert de músiques per a gegants”, que anirà a càrrec de la Cobla Mediterrània, sota la direcció de Jesús Ventura. Segons Muñoz, “és un orgull que Rubí sigui la ciutat on se celebrarà aquest acte. És un reconeixement a la tradició gegantera del municipi”.

Aquest any, el consistori enceta una nova línia de programació en el marc de la Temporada Estable d’Espectacles. Es tracta de “Rubí a escena”, dirigida als artistes de la ciutat. Com ha explicat la regidora de Cultura, “l’objectiu és promocionar els artistes rubinencs, oferint-los una plataforma a la ciutat perquè es puguin donar a conèixer, ja que la qualitat de les seves propostes és molt elevada”. De les 14 propostes que integren aquesta temporada, 6 porten el distintiu de “Rubí a escena”. Entre d’altres, destaquen la Cantada Popular de la Coral Conturbat me, que representarà ”Dido i Eneas”; “Llum de taverna”, de la companyia La Càmera Teatre; i el concert acústic del grup La Senyora de González.

Tots els espectacles es duran a terme al teatre municipal La Sala, excepte els concerts “L’amor del poeta. Concert de Schumann/Chopin” i “Barroc i Romanticisme a Alemanya”, que es faran a l’Auditori de la Biblioteca Mestre Martí Tauler.

Aquest any, la programació de La Sala també inclou, per primera vegada, els espectacles de la Temporada de Teatre i Dansa Amateur. Les diferents propostes es representaran a La Sala, menys els muntatges del Grup Escènic del Casal Popular: “La rambla de les floristes” i “Els pastorets”, que es faran al mateix Casal Popular. Les altres companyies que porten a escena els seus espectacles amateurs són Corimbo, El desván i Esbarjo.

Les entrades es poden adquirir al mateix teatre La Sala. Les localitats pels espectacles “Un déu salvatge” i “El trencanous”, a més, també es poden comprar a les oficines de Caixa Catalunya, per internet a www.telentrada.com i al telèfon Telentrada: 902.10.12.12.

Cinema V.O.

El divendres 1 d’octubre s’iniciarà una nova edició del cicle de Cinema en Versió Original al teatre municipal La Sala. La pel·lícula que encetarà la programació és “El escritor”, de Roman Polanski, basada en la novel·la de Robert Harris.

De fet, literatura i cinema es donen la mà en aquesta nova temporada de Cinema V.O. O el que és el mateix, el consistori ha relacionat les programacions de la Biblioteca Mestre Martí Tauler i del teatre La Sala per tal que els rubinencs puguin contrastar dos models diferenciats de narrativa: la literària i la cinematogràfica. Així, es proposa als ciutadans que llegeixin el llibre i mirin la pel·lícula per comprovar la vinculació d’aquests dos arts fortament vinculats on, sovint, les adaptacions creen polèmica.

Altres títols que es projectaran en aquest cicle de Cinema V.O. són “Shutter Island”, dirigida per Martin Scorsese i basada en la novel·la de Dennis Lehane; la saga Millenium, inspirada en les novel·les d’Stieg Larsson; i “El retrato de Dorian Gray”, dirigida per Oliver Parker i basada en l’obra d’Oscar Wilde.

Activitats a la Biblioteca

La Biblioteca Mestre Martí Tauler també recupera el seu ritme habitual després de l’estiu. Una tertúlia literària centrada en la novel·la “Emma”, de Maria Barbal; una lectura de poemes en rus; diverses converses amb autors vinculats a la ciutat (Olga Xirinacs, Enric Larreula) i la tradicional Hora del conte són algunes de les activitats que s’han programat durant l’últim trimestre de l’any.

Aquesta temporada, a banda del Club de Lectura Fàcil, que es reuneix tots els divendres, l’equipament també organitza un club de lectura en anglès de nivell intermedi, que es realitzarà el tercer dilluns de cada mes.