Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí acollirà a l'octubre el 1r Congrés nacional Rubí Brilla pel canvi de model energètic La cita, oberta a tots els públics, reunirà experts del sector energètic nacionals i internacionals https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí acollirà a l'octubre el 1r Congrés nacional Rubí Brilla pel canvi de model energètic

La cita, oberta a tots els públics, reunirà experts del sector energètic nacionals i internacionals
L’Ajuntament de Rubí organitza el proper 10 d’octubre el 1r Congrés nacional Rubí Brilla pel canvi de model energètic, obert a tots els públics. La cita, que consolida la ciutat com un referent internacional en aquest àmbit, pretén ser un punt de trobada d’experts en la matèria i donar a conèixer diferents experiències d’èxit sobre eficiència energètica i energies renovables desenvolupades a nivell local.

El congrés tindrà lloc entre les 9 h i les 18.30 h a la Biblioteca Mestre Martí Tauler, i inclourà el Workshop Nacional del projecte europeu REMIDA, que té com a objectiu promoure un model energètic basat en l’eficiència, les energies renovables i el desenvolupament de comunitats intel·ligents, mitjançant la col·laboració entre el sector públic, el sector privat i la ciutadania.

Durant el matí, es donaran a conèixer casos d’èxit en l’àmbit de la indústria (10.30 h), l’administració pública (11.15 h), el comerç (12 h) i el sector residencial (12.45 h). A continuació, a partir de les 13.30 h, s’iniciaran les sessions de treball en blocs temàtics (workshops). I ja a la tarda, a les 16.30 h, se celebrarà una taula rodona en què els experts convidats i el públic assistent debatran sobre la situació actual en matèria energètica.

Un cop tancat el congrés, les activitats s’obriran al conjunt de la ciutadania amb una mostra sobre el projecte 50/50 que estan desenvolupant les escoles de Rubí i tot un seguit de propostes a l’aire lliure. Així, la població tindrà ocasió de provar el vehicle elèctric de Rubí Brilla i els infants podran aprendre a construir enginys solars.

El 1r Congrés nacional Rubí Brilla pel canvi de model energètic comptarà amb les intervencions de més d’una desena d’experts, a banda de la participació de l’equip de Rubí Brilla, que s’encarregarà d’exposar l’àmplia experiència de la ciutat en qüestió d’eficiència energètica i energies renovables. Entre els ponents destaquen, entre d’altres, figures com Javier García Breva, expert en polítiques energètiques i president d’N2E; Juantxo López de Uralde, fundador del projecte d’ecologia política EQUO; Jorge Morales, director general de GeoAtlanter i membre de la Plataforma por un Nuevo Modelo Energético; Piet Holtrop, advocat especialista en energies renovables; o Pascal Hardy, gerent d’INEX i membre de l’Institut de l’Economie Circulaire.

Un congrés obert a tothom
Les inscripcions per poder assistir al 1r Congrés nacional Rubí Brilla pel canvi de model energètic són gratuïtes i es podran realitzar a partir d’aquest mateix dimecres 10 de setembre a través de la pàgina www.rubi.cat/rubibrilla/congres. En aquest mateix apartat del web municipal també es podrà consultar el programa íntegre de la jornada.

Amb la celebració d’aquest congrés, la ciutat es consolida com un referent nacional i internacional en eficiència energètica i energies renovables. Un camí que es va iniciar el 2011 amb la posada en marxa del projecte municipal Rubí Brilla, orientat al foment de l’estalvi i l’eficiència energètica a la ciutat mitjançant la implicació de tots els agents possibles. En el marc d’aquesta iniciativa, l’Ajuntament de Rubí està duent a terme diferents projectes dins la mateixa administració, en l’àmbit residencial, el comerç i la indústria. Aquesta experiència i especialment els seus bons resultats han fet que altres municipis, tant de l’Estat com d’altres punts d’Europa, s’hagin interessat per Rubí Brilla.