Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubdigital.cat deixa d'oferir el correu electrònic i redueix les prestacions als telecentres Hi haurà un estalvi anual de 50.000 € que inclou també la reestructuració del servei de telecentres https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubdigital.cat deixa d'oferir el correu electrònic i redueix les prestacions als telecentres

Hi haurà un estalvi anual de 50.000 € que inclou també la reestructuració del servei de telecentres
Els 1.200 ciutadans rubinencs i entitats locals subscrits al servei de correu ciutadà de rubidigital.cat i els 3.022 usuaris i usuàries que gaudien del servei municipal de 10 SMS gratuïts mensuals no disposaran a partir de l’1 de febrer d’aquests serveis. El conjunt d’aquests usuaris i usuàries tampoc podrà disposar dels comptes de correu electrònic creats amb rubidigital.cat, ni de l’espai de disc que el servei oferia fins ara per emmagatzemar arxius a la xarxa, així com dels serveis de bloc, àudio i creació de vídeos.

Per contra es manté el servei d’allotjament de pàgines web, el que permet que la vuitantena d’entitats, comerços i PIMES que l’utilitzen, puguin continuar fent-ne ús. També es manté la subscripció a informació municipal a través d’SMS. Un total de 6.560 ciutadans reben aquesta informació al seu mòbil el que permet a l’administració local un important estalvi de paper.

El regidor de Noves Tecnologies, Josep Castro, ha explicat que “després de 10 anys oferint un servei únic i sent pioners en la implementació i ús de les TIC a Rubí, a hores d'ara calia fer un esforç i malgrat que la voluntat hagués estat continuar mantenint aquests serveis no tenia sentit que l’Ajuntament assumís un cost per uns serveis que actualment ja s’ofereixen de forma gratuïta a la xarxa”.

Castro ha afegit que, “a la creixent oferta gratuïta se suma la situació econòmica que afronten les administracions que fa que, en el cas de Rubí, estiguem replantejant la cartera de serveis municipals que rep la ciutadania i ja hem començat a prioritzar aquells que faciliten la reactivació econòmica i l’ocupació, així com les politiques socials”.

Durant el mes de desembre, els usuaris i usuàries de rubidigital.cat ja han rebut una primera comunicació informant-los dels canvis. D’aquesta forma han pogut començar a fer la migració de totes les dades que tenien guardades ja sigui al correu electrònic, ja sigui a l’espai de disc propi. El dia 1 de febrer els serveis deixaran de funcionar. Per l’Ajuntament, això suposarà un estalvi de 41.000 €

L’any 2011 els rubinencs subscrits a rubidigital.cat van enviar 4.125 SMS de forma gratuïta

Supressió de la dinamització als telecentres

A banda de l’oferta de serveis oferts a www.rubidigital.cat, el consistori disposa d’una oferta d’accés públic a Internet mitjançant els telecentres ubicats a diferents espais de la ciutat. Actualment l’Ajuntament de Rubí disposa de 12 telecentres situats a l’Ateneu, la Biblioteca, l’edifici Rubí+D, a l’Antiga Estació, a l'Ajuntament i a les seus veïnals de Ca n’Oriol, Can Vallhonrat, Les Torres, la Zona Nord, el Centre i El Pinar.

A excepció dels telecentres situats a l’Ateneu, la Biblioteca i l’Antiga Estació, que tenen una dinamització pròpia sense aportació econòmica municipal, i el de l'Ajuntament que no té dinamització, la resta compten amb un total d’hores de suport amb personal extern que paga el consistori.
El consistori, l’any passat va invertir 35.402 € en dinamitzar aquests espais de consulta a Internet durant 1.584 hores distribuïdes per les diferents seus a petició de les pròpies entitats. Aquest any, l’Ajuntament de Rubí té previst un estalvi de 12.500 € en aquest servei reduint les hores de dinamització dels telecentres i suprimint-ne alguns.
Per aquest mes, hi ha prevista la desaparició física dels ubicats a la Zona Nord i Centre, mentre que del telecentre de la zona del Mercat se suprimiran totes les hores de dinamització. Per al mes de setembre es preveu treure la dinamització de tota la resta de telecentres a excepció del Rubí+D.
Aquest darrer espai ofereix un servei addicional de suport als cursos de recerca de feina i convertirà en el primer centre municipal acreditatiu de l’ACTIC. Actualment ja hi ha altres 3 centres acreditats: l’Escola d’Adults i les acadèmies d’estudis CEM i XIR. El regidor de Promoció Econòmica i Treball, Jaume Buscallà, ha justificat la priorització d’aquest espai “com una de les eines de suport que l’Ajuntament de Rubí posa al servei dels ciutadans que busquen feina i que volen millorar les seves possibilitats de d’inserir-se al mercat laboral acreditant coneixements relacionats amb les noves tecnologies”.