Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Nit de foc i música per la revetlla de Sant Joan 2012 L’Escardívol torna a ser el punt de concentració d’aquesta festa popular. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Nit de foc i música per la revetlla de Sant Joan 2012

L’Escardívol torna a ser el punt de concentració d’aquesta festa popular.
L’Ajuntament de Rubí organitza una nova nit de foc, aquest 23 de juny, per la Revetlla de Sant Joan 2012. L’acte s’iniciarà a les 19 h amb l’arribada de la Flama del Canigó a la plaça de la Nova Estació que, una hora més tard, serà rebuda a la plaça de Pere Aguilera, després de recórrer l’avinguda de Barcelona, el passeig de Francesc Macià i els carrers Maximí Fornés i Doctor Robert.

A les 23:30h, a la mateixa plaça de l’Ajuntament, es llegirà un manifest i s’iniciarà la cercavila de la flama, que passarà pel passeig de Pau Claris i els carrers Cadmo i Joaquim Blume fins arribar a l’Escardívol. Allà, la Colla de Diables de Rubí durà a terme un raval de foc i s’encendrà la foguera (a la zona de davant de Correus). La revetlla continuarà amb un ball a càrrec de l’orquestra Galatea, que fa versions de diferents estils musicals, totes elles molt ballables. El ball de revetlla tindrà lloc davant de l’Escola municipal de Música Pere Burés.

Amb motiu de la revetlla, no es podrà estacionar a l’Escardívol (ni a la zona de davant de Correus ni a la més propera a l’edifici) entre les 07h del dia 23 de juny i les 10h del 24 de juny. Uns dies abans, agents de la Policia Local col·locaran octavetes informatives als parabrises dels vehicles que diàriament utilitzen aquest aparcament per advertir els conductors de la prohibició d’estacionament.

Paral·lelament, l’Associació de Veïns d’El Portal de Ca n’Oriol també ha organitzat una revetlla pels veïns i veïnes de la zona, que tindrà lloc a la pista del carrer Mallorca a partir de les 21h. I l’entitat veïnal de la Zona Nord m’ha organitzat una altra, també a partir de les 21h, a la Petanca Vallès, al carrer de Maria Aurèlia Capmany, 3.

Revetlles amb precaució
En aquestes dates, a banda de les tradicionals fogueres, és habitual l'ús de material pirotècnic a tot Catalunya. Per minimitzar les incidències que poden provocar la utilització del foc i d’aquests materials durant les revetlles, tant en el medi ambient com en les persones, la Generalitat de Catalunya posa en marxa anualment la campanya “Revetlles amb precaució”. Amb aquesta iniciativa es pretén difondre diverses mesures de precaució a tota la població, però sobretot als adults, que són qui han de tenir cura i supervisar tant l’adquisició de material pirotècnic com l’ús que en faran els petits.

En aquest sentit, la campanya recorda que no s’han de guardar els articles pirotècnics a les butxaques perquè poden explotar; que no es poden llançar coets, globus o altres artefactes que continguin foc a menys de 500 metres del bosc pel risc d’incendi forestal; que s’ha de procurar encendre el ble per l'extrem, amb l’objectiu de poder enretirar-se a temps; que si un petard no s'encén correctament no s’ha de tocar fins al cap de mitja hora i que cal remullar-lo abans de manipular-lo; que no s’ha de situar una foguera a menys de 15 metres de la façana de cap edificació i que s’ha de vigilar el pas de les línies elèctriques i telefòniques, entre d’altres aspectes a tenir en compte.