Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Restablert el transport escolar a partir d’aquesta tarda, excepte el del centre d’educació especial de Ca n’Oriol Rubí manté activat, en fase d’alerta, el Pla de Protecció Civil per risc de nevades, glaçades i onades de fred fins dimarts. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Restablert el transport escolar a partir d’aquesta tarda, excepte el del centre d’educació especial de Ca n’Oriol

Rubí manté activat, en fase d’alerta, el Pla de Protecció Civil per risc de nevades, glaçades i onades de fred fins dimarts.
Segons confirma el Servei Meteorològic de Catalunya, el temporal de neu s’ha allunyat de Rubí. Les temperatures, però, continuaran sent baixes els propers dies. Aquest matí, el termòmetre marcava 3 graus negatius al nucli urbà de la ciutat, mentre que a les urbanitzacions s’han llevat amb -4ºC. De cara al cap de setmana, les temperatures mínimes podrien arribar als -7ºC. Tenint en compte aquests valors, l’Ajuntament de Rubí manté activat fins el proper dimarts, en fase d’alerta, el Pla de Protecció Civil per risc de nevades, glaçades i onades de fred.

La manca de neu ha permès que, tot i les baixes temperatures, no s’hagin creat plaques de gel que hagin comportat problemes de mobilitat a la població. Només s'ha localitzat un punt on la Brigada municipal ha hagut d'intervenir aquest matí abocant-hi sal: el vial de connexió entre El Pinar i Can Rosés. També s’ha escampat sal a les entrades dels centres educatius com a mesura preventiva. Al llarg dels darrers dos dies, i davant el perill de glaçades, l'Ajuntament ha distribuït 65 tones de sal entre les principals vies de circulació del nucli urbà i de les urbanitzacions.

Es manté la suspensió de les activitats esportives
Pel que fa a l’activitat escolar, la climatologia ha permès obrir tots els centres educatius aquest matí, malgrat que n’hi ha hagut alguns que han decidit no fer classe. D’altra banda, a partir d’aquesta tarda es restablirà el transport escolar que, seguint les recomanacions del departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya, s’havia suspès aquest matí. Així, aquesta tarda els alumnes del Joan Maragall ja podran accedir a l’escola en transport escolar. Els estudiants del JV Foix no utilitzaran aquest servei perquè fan jornada intensiva. En canvi, encara està inhabilitat el transport escolar als centres d’educació especial, com és el cas del de Ca n’Oriol.

També es manté la suspensió de les activitats esportives per a menors que es desenvolupin a l’aire lliure durant el cap de setmana, entre elles, el 34è Cros Escolar, que s’havia de celebrar el diumenge als circuïts del bosc de Ca n’Oriol. Dilluns es restablirà l’activitat física i/o esportiva a l’aire lliure amb menors, sempre i quan el Comitè d’Emergències, que es tornarà a reunir dilluns al matí per fer una valoració del cap de setmana i analitzar les previsions meteorològiques dels propers dies, no dictamini el contrari.

Davant de qualsevol emergència o situació extraordinària que es produeixi durant el cap de setmana podeu trucar al telèfon 93 588 70 00 (de 8h a 22h) o al 93 588 70 92 (de 22h a 8h). Podeu seguir tota la informació actualitzada en aquesta mateixa pàgina, al twitter de l’Ajuntament de Rubí i a Ràdio Rubí.