Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Recepció dels alumnes de l’intercanvi escolar amb l’IES La Serreta i l’escola Sint Lugardis School d’Anvers de Bélgica Alumnes de La Serreta acullen alumnes i professors belgues. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Recepció dels alumnes de l’intercanvi escolar amb l’IES La Serreta i l’escola Sint Lugardis School d’Anvers de Bélgica

Alumnes de La Serreta acullen alumnes i professors belgues.
L’Ajuntament de Rubí, seguint la vocació de reforçar i projectar la identitat de la nostra ciutat, ha col·laborat recentment en el programa d’intercanvis escolars de l’IES La Serreta, a través d’Identitat i Projecció Exterior.
Aquest institut de la nostra ciutat ha rebut de nou aquest any la visita dels alumnes de l’escola Sint Lugardis School d’Anvers, Bélgica
A principis de març els alumnes de la nostra ciutat van viatjar a Anvers i van obsequiar els seus companys belgues amb algunes mostres d’identitat rubinenca (llibres sobre la ciutat, etc.). Així mateix, del 21 al 28 d’abril, un grup d’uns quinze alumnes belgues i dos professors d’aquesta escola han estat acollits per famílies d’alumnes de l’IES La Serreta.

L’objectiu d’aquests intercanvis és conèixer més detalladament els diferents sistemes educatius, els matisos de les diferents cultures i també aprofundir en el coneixement d’un fenomen compartit: la convivència de dues llengües en una mateixa societat, en el cas de Rubí el català i el castellà i en el cas de Anvers, flamenc i anglès.

El passat dilluns 23 d’abril els alumnes de batxillerat de La Serreta i els quinze alumnes francesos, amb els seus professors, van dur a terme un petit itinerari per la nostra ciutat, que van cloure a la Sala de Plens de l’Ajuntament amb la recepció del regidor d’Identitat i Projecció Exterior, com a representant del nostre consistori.

El Punt d’Informació, amb l’esperit de ser un espai de referència de la promoció i difusió del patrimoni cultural, social, arqueològic, històric i humà de la nostra ciutat i per tant de la nostra identitat com a rubinencs i rubinenques, continuarà col·laborant amb les escoles i instituts de la ciutat que ho sol·licitin per tal de potenciar la identitat rubinenca, tot reforçant la nostra autoestima com a ciutat i donant-la a conèixer al nostre entorn més proper.