Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Quatre instal·lacions esportives de Rubí compten amb aparells de Reanimació Cardiorespiratòria (RCP) El consistori els ha instal·lat al Pavelló de La Llana, als camps de Cant Fatjó i 25 de Setembre i a la pista d’atletisme https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Quatre instal·lacions esportives de Rubí compten amb aparells de Reanimació Cardiorespiratòria (RCP)

El consistori els ha instal·lat al Pavelló de La Llana, als camps de Cant Fatjó i 25 de Setembre i a la pista d’atletisme
L’Ajuntament de Rubí ha instal·lat aparells de Reanimació Cardiorespiratòria (RCP) a quatre instal·lacions esportives de la ciutat: el Pavelló de la Llana, els camps de futbol de Can Fatjó i 25 de Setembre i a la pista d’atletisme de Can Rosés. Tots ells estaran disponibles a partir d’aquesta mateixa setmana en cadascun del respectius equipaments.

El regidor d’Esports, Josep M. Castro, ha assegurat que el consistori “anirà augmentant la instal·lació d’aquests aparells a la resta d’equipaments municipals durant aquest any, i fins i tot es podria ampliar a algunes de les dependències municipals.“ A més, un total de 44 persones, “entre el personal tècnic de l’Ajuntament i els membres de les entitats que utilitzen aquests equipaments, han rebut la formació necessària per tal de saber utilitzar aquests desfibril·ladors en cas que sigui necessari” ha dit el regidor. Amb tot, el cost per l’Ajuntament només ascendeix a 115 euros mensuals cada aparell, que inclou tant el manteniment anual com la formació anual dels tècnics.

També el president del Club Esportiu Rubí Futbol Sala, Manel Cintes, una de les entitats que ha fet la formació, ha destacat el benefici d’aquest aparell ja que “disposar d’aquesta eina ens dóna tranquil·litat perquè s’ha format al personal tant per utilitzar-la com per mantenir la calma en situacions extremes, a través de la preparació psicològica necessària”.

Per la seva banda, el director general de Cardiosafe, Quel Esteve, l’empresa que ha instal·lat els desfibril·ladors, ha donat la formació pertinent i en fa el manteniment dels mateixos, ha dit que “cada cop més les administracions i les entitats esportives s’han donat compte del risc de la mort sobtada i estan apostant per la prevenció en aquest sentit. De fet, més del 75% dels 40.000 casos anuals que es produeixen a tota Espanya poden ser morts evitables si es disposa d’un d’aquests aparells”.

Aquests aparells són obligatoris segons l’aforament i el tipus d’activitat de què es tracti, i permeten, d’una forma ràpida i segura, recuperar la funció cardíaca de la persona afectada. La seva utilització és molt intuïtiva ja què, a més, indica de forma permanent cada pas que la persona que l’utilitza ha de fer.
A la nostra ciutat, també disposen de desfibril·ladors el Club Natació Rubí, la Unió Esportiva Rubí i Duet Sports.