Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Quatre-centes persones acompanyen la Policia Local al seu centenari El moment més emotiu va ser l’homenatge pòstum al veterà agent Vicente Martín. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Quatre-centes persones acompanyen la Policia Local al seu centenari

El moment més emotiu va ser l’homenatge pòstum al veterà agent Vicente Martín.
Al voltant de 400 persones han assistit a l’acte institucional de celebració del centenari de la Policia Local. El Teatre Municipal La Sala ha estat l’escenari d’aquesta trobada que marca el punt i final de l’aniversari del cos local de policia. Per aquest motiu, es van lliurar els reconeixements als agents que han protagonitzat les actuacions més destacables dels dos darrers anys e igualment a d’altres agents socials que han col·laborat a la feina policial. A més també es van lliurar els trofeus de les diverses competicions que s’han organitzat, concretament, la marxa cicloturista i el quadrangular de futbol 7.

En aquest sentit, tres agents de la Policia Local de Rubí van rebre les medalles per 'mèrits professionals i trajectòria professional'. D’altre banda quatre agents van ser reconeguts amb les medalles de serveis per “mèrits professionals i actuació notòria assistencial”. A més a més quatre membres d’altres cossos de seguretat van ser homenatjats per la seva col·laboració amb la Policia Local, des de les seves institucions. Finalment, quatre ciutadans van ser també reconeguts pel seu paper facilitador del treball per la seguretat i per la convivència.

Homenatge pòstum

Un dels moments més emotius va ser l’homenatge pòstum a Vicente Martín, que va prestar el seu servei al cos local de policia durant 32 anys. L’auditori li va atorgar un calorós aplaudiment de reconeixement quan la seva vídua va pujar a l’escenari a recollir la placa commemorativa. Tots els assistents al teatre es van posar en peu i van escoltar el emocionat agraïment de la dona del agent, Adela Millán. “Els seus companys sabíeu que per Vicente aquest no era un treball qualsevol, era la seva vida, la seva vocació”, va dir amb la veu mig trencada.

Un sergent del cos local va arrencar els somriures dels convidats quan va recordar el seu primer patrullatge “en un Seat Ronda diesel”. Va reconèixer que al llarg del seu segle d’història els membres del cos han comés errades “que ens han fet caure, però ens han obligat a aixecar-nos”. Va animar als seus companys a “continuar endavant” amb “una aposta per la formació i la tecnologia més avançada”, per continuar sent “una policia propera a la ciutadania”.

Per cloure l’acte l’alcaldessa, Carme García, va voler demostrar el seu reconeixement a la tasca de la Policia Local agraint la seva feina enfundada a la samarreta commemorativa del centenari i va voler recordar especialment als membres del cos que han perdut la vida als darrers anys i a les seves famílies. “Gràcies per fer que Rubí sigui una ciutat segura”, va senyalar Carme García dirigint-se expressament “als policies i les policies, però també al personal administratiu”. L’alcaldessa va destacar que els agents de l’actualitat estan “més implicats” i que són conscients que “el seu objectiu és el servei als ciutadans i, per això, sempre estan pensant en millorar la vida dels rubinencs i les rubinenques”.