Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

PSC i ERC signen les bases del pacte de govern per al mandat 2011-2015 a Rubí L’acord prioritza treballar per la reactivació econòmica, la cohesió social i la qualitat urbanística del municipi https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

PSC i ERC signen les bases del pacte de govern per al mandat 2011-2015 a Rubí

L’acord prioritza treballar per la reactivació econòmica, la cohesió social i la qualitat urbanística del municipi
El grup municipal d’ERC torna al govern després que l’alcaldessa, Carme García i els portaveus de la formació republicana, Arés Tubau, i PSC, Manuel Velasco, acompanyats del secretari d’organització del PSC local i el president de la formació local d’ERC, Diego Martínez i Ferran Adelantado, respectivament, hagin signat les bases d’acord de govern per al present mandat.

El document signat dissabte, 29 d'octubre, estableix la necessitat “d’un govern estable que tiri endavant la ciutat en un moment crític que fa que la preocupació prioritària de la ciutadania sigui l’ocupació i l’estat del benestar”.
Aquest fet i la responsabilitat política històrica del PSC i ERC en els dos governs anteriors de la ciutat avalen davant la ciutadania el nou executiu local resultant del pacte, segons resa en el preàmbul del document.

Un preàmbul que ha estat la base de la intervenció feta per l’Alcaldessa que ha apel·lat a la “responsabilitat de les dues formacions per treballar conjuntament en un moment de crisi on cal valentia política per assumir mesures que poden ser impopulars però imprescindibles per al futur de Rubí”.
L’alcaldessa ha reiterat el que dijous ja va anunciar durant el Ple d’Ordenances en aquesta mateixa línia: “no defugirem els reajustos interns i haurem d’apretar-nos el cinturó. Tornarem a demanar sacrificis als treballadors, a les entitats i aquest any també als ciutadans. Tot això ens permetrà mantenir els serveis bàsics i la seva qualitat: aquells que afecten a les persones, al manteniment de la ciutat i a la seguretat”.

García ha fet referència als 10 compromisos que el nou govern adquireix amb la ciutadania de Rubí i que formen part del document de pacte que avui s’ha signat. Compromisos lligats a les prioritats de mandat que tindran com a full de ruta el Pla d’Acció Municipal i que passen per la reactivació econòmica per millorar l’ocupació, la preservació de la qualitat urbanística del territori i la cohesió i convivència ciutadana.

L’Alcaldessa ha traslladat la “bona sintonia” històrica existent entre les dues formacions al govern en passats exercicis i els bons resultats que el treball conjunt ha donat. Aquest fet fa aventurar a García “resultats positius en el futur”.

Aquesta sintonia també l’han expressat en la seva intervenció la resta de participants en la signatura de l’acord.

El portaveu socialista, Manuel Velasco, ha fet referència a la continuïtat, amb la incorporació d’ERC a l’executiu local, d’un model de govern “progressista i d’esquerres amb polítiques de proximitat, que treballa amb tranparència i amb actitud valent a l’hora d’afrontar l’actual situació econòmica”. Ha fet especial menció a la preocupació per la convivència ciutadana i la percepció de seguretat en moments de tensió com els actuals i ha apuntat com a premissa del nou govern “garantir els drets i exigir els deures de la ciutadania”.

La portaveu republicana ha apuntat que els moments difícils com els actuals són bons per fer política municipal, “per la gent d’ERC significa un repte per fer la política municipal en la que creiem que és la de les persones”.
Tubau ha afegit que governar en minoria “és una oportunitat per fer-ho millor que mai”. En la mateixa línia de mà estesa cap a les formacions a l’oposició, l’alcaldessa, Carme García, ha tancat l’acte d’avui fent una crida a tots els grups municipals “per continuar la col•laboració i el diàleg que ens permeti anar construint la ciutat del futur”.

El nou organigrama polític

La incorporació dels dos regidors republicans al govern local suposa pocs canvis a l’organigrama polític actual donat que assumiran competències que ja portaven Arés Tubau i Martí Pujol fins a la celebració dels comicis municipals del passat mes de juny.
Tubau es reincorpora com a regidora de Comerç i Pujol reprèn la seva activitat com a regidor d’Identitat i Projecció Exterior, afegint la responsabilitat política sobre el Comissionat de Política Lingüística.
A aquestes competències se suma la cartera d’educació que passa a ser responsabilitat d’Arés Tubau. En aquests darrers 4 mesos, ha estat Maria Mas la regidora responsable que, a canvi, assumirà la nova competència de Serveis Municipals i Mediambient, fins ara en mans de Manuel Velasco.