Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Prop del 80% de les accions del Pla de mesures d’acompanyament de la crisi ja s’han executat L’equip de govern va donar a conèixer les mesures implementades fins ara als grups de l’oposició en una comissió informativa extraordinària. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Prop del 80% de les accions del Pla de mesures d’acompanyament de la crisi ja s’han executat

L’equip de govern va donar a conèixer les mesures implementades fins ara als grups de l’oposició en una comissió informativa extraordinària.
L’Ajuntament ja ha donat per finalitzades 35 de les 45 accions plantejades en el marc del Pla de Mesures d’Acompanyament de la Crisi. El 22% restant es troben en fase d’execució actualment. Els partits de l’oposició van conèixer de forma detallada cadascuna de les mesures i posteriorment, l’alcaldessa, Carme García, i els regidors responsables dels 3 eixos amb què compta el Pla, van fer una exposició resumida en roda de premsa. Per la tarda, l’explicació es va adreçar als agents econòmics i socials que el 12 de març del 2009 van signar l’ Acord per al Desenvolupament Econòmic i Social (ADES).

Al llarg de l’exposició davant els mitjans, l’alcaldessa de Rubí, Carme García, va reiterar que “l’Ajuntament no pot solucionar la crisi econòmica, però pot intentar minimitzar els seus efectes amb l’execució de mesures que ajudin els treballadors i els ciutadans de Rubí”. Aquest és, precisament, el principal objectiu del Pla de Mesures d’Acompanyament de la Crisi, un document que es va signar el 9 de juliol de 2009 amb el consens de tots els partits polítics.

El pla està dotat amb 5’4 milions d’euros. La major part d’aquests diners (4.439.469,90€) es destinen a accions per fomentar l’ocupació i la dinamització econòmica. La resta es reparteix en accions de Govern i Administració (541.262,65€) i per a la cohesió social (452.000€).

Les mesures per foment l’ocupació i la dinamització de l’activitat econòmica han motivat, entre d’altres, la contractació de 1.450 persones en l’obra pública a la ciutat i la creació de 30 noves empreses. Paral•lelament, s’han invertit 2’4 milions d’euros en la millora dels polígons industrials i el seu entorn. A més, el 50% dels contractes fets per l’Ajuntament a partir de procediments negociats han estat adjudicats a empreses de Rubí per un valor de 2.831.618,16 euros.

Pel que fa a les accions de Govern i Administració, s’ha reduït la càrrega fiscal de les persones més necessitades amb bonificacions i subvencions en taxes i preus públics, que tindran continuïtat aquest 2010. A més, s’ha aplicat un pla d’austeritat amb el qual s’ha aconseguit un estalvi de 800.000 euros gràcies a la nova gestió dels recursos humans.

Per últim, les mesures de cohesió social han permès acostar els equips de serveis socials al territori, gràcies a una inversió de 940.000 euros; i oferir diverses prestacions específiques. En aquest sentit, 214 infants s’han beneficiat d’ajuts de menjador, xifrats en 103.000 euros; s’han destinat 70.000 euros al pagament de residències de gent gran en màxima precarietat econòmica i sense suport familiar; 81 persones han pogut fer ús del menjador social l’any 2009, un 25% més que l’any anterior; i s’han destinat 244.000 euros a cobrir necessitats socials bàsiques.

Per la 3ª tinent d’alcalde, Arés Tubau, 'a situació excepcional de crisi requeria mesures excepcionals que no es quedessin en accions de caràcter puntual. En aquest sentit, l’encert ha estat que moltes d’aquestes actuacions ja s’han incorporat com a ordinàries'.

L’alcaldessa va afegir que la voluntat del consistori és “estar sempre al costat dels treballadors, i més encara en els moments difícils com l’actual, proporcionant-los formació, donant-los suport en les negociacions d’EROs i fomentant la seva ocupació”.

Carme García va concloure agraint “el suport i la col·laboració que en tot moment han mostrat totes les forces polítiques representades en el consistori en aquest tema”.