Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Prop del 60% dels participants a la darrera edició del programa SEFED ha trobat feina Gran part de les contractacions s’han fet al sector de l’administració i, majoritàriament, en empreses de la ciutat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Prop del 60% dels participants a la darrera edició del programa SEFED ha trobat feina

Gran part de les contractacions s’han fet al sector de l’administració i, majoritàriament, en empreses de la ciutat
El grau d’inserció laboral de la darrera edició del Programa SEFED (Simulació d’Empreses amb Finalitats Educatives), que va finalitzar el mes de febrer d’enguany, és molt positiu. I és que el 56,67% dels alumnes ha trobat feina després d’haver participat en aquesta iniciativa que ofereix l’Ajuntament de Rubí a través del Servei d’Impuls a l’Ocupació (SIO).

Del total de persones que han aconseguit signar un contracte laboral, el 64% ho ha fet al sector de l’administració. La resta de contractacions s’han realitzat en altres sectors com ara el de l’hostaleria o els serveis, entre d’altres.

La majoria d’empreses que han contractat els alumnes del Programa SEFED són de Rubí, tot i que també n’hi ha d’altres ubicades a Barcelona, Terrassa o Barberà del Vallès. A més, algunes de les contractacions s’han dut a terme a la mateixa empresa on l’alumne havia realitzat les pràctiques del programa.

Objectiu: la qualificació professional
El programa SEFED, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu, és un projecte de formació professional ocupacional que té com a objectiu la qualificació professional de persones en el camp de l’administració i la gestió empresarial. La seva particularitat és que es basa en una metodologia de simulació d’empreses que permet als alumnes experimentar de forma pràctica els coneixements que van adquirint durant el curs.

El projecte es va implantar a Rubí el 2002 i cada any se’n fan dues edicions, amb una participació total de 60 alumnes. Durant el curs, aquestes persones treballen per a l’empresa fictícia Rubinetti, dedicada a la comercialització d’aixetes i complements de bany. A més, un cop finalitzada la formació, els alumnes que obtenen el corresponent certificat professional tenen l’oportunitat de fer pràctiques en empreses reals.

Per poder-se inscriure al programa SEFED, cal tenir un mínim de 16 anys, estar apuntat com a demandant d’ocupació a l’Oficina de Treball de la Generalitat de Catalunya, i tenir el Graduat d’ESO, el Graduat Escolar o equivalent, o bé superar les proves de nivell corresponents. Inicialment, aquesta modalitat formativa s’adreçava exclusivament a dones però, des de l’any passat, també està oberta a la participació d’homes, que s’han anat sumant progressivament al programa.

En aquests moments hi ha vigent una nova edició del programa, que finalitzarà el 19 de desembre.