Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Prop de 130 establiments participaran a la segona edició de la Nit Oberta L’activitat comercial i festiva tindrà lloc el proper divendres 18 de juliol entre les 20 h i les 24 h https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Prop de 130 establiments participaran a la segona edició de la Nit Oberta

L’activitat comercial i festiva tindrà lloc el proper divendres 18 de juliol entre les 20 h i les 24 h
Un centenar de comerços, una trentena d’establiments de restauració i diversos equipaments culturals obriran les seves portes fins a la mitjanit el proper divendres 18 de juliol en el marc de la 2a Nit Oberta de Rubí. L’activitat, organitzada conjuntament per la regidoria de Comerç i l’associació Rubí Centre, forma part del Pla de mesures anticrisi 2014.

La Nit Oberta és una proposta comercial però també de caràcter lúdic en què l’obertura excepcional d’establiments entre les 20 h i les 24 h, amb els habituals descomptes, promocions i demostracions, va acompanyada de tot un seguit d’activitats de dinamització que enguany tindran com a fil conductor el món del circ. Així, a banda dels espectacles relacionats amb aquesta temàtica que es faran a tots els carrers del centre, els botiguers participants se sumaran a la festa lluint nassos de pallasso.

El regidor de Comerç, Jaume Buscallà, ha explicat que la segona edició de la Nit Oberta estarà “marcada per l’èxit precedent de l’any passat, que va ser una experiència molt positiva [...] i que demostra un impuls compartit per l’Ajuntament i el comerç local”. El responsable municipal ha posat l’accent en la implicació dels botiguers rubinencs que, segons ha dit, “han sabut llegir que la dinamització del comerç és importantíssima”. En aquesta línia s’ha definit també el president de Rubí Centre, Miquel Ortuño: “Cal aprofitar aquesta oportunitat que se’ns ha brindat per dinamitzar el comerç”.

Quatre hores de compres i activitats lúdiques
La Nit Oberta s’encetarà a les 20 h amb una cercavila a càrrec de la Banda Forània i continuarà amb espectacles circenses a tots els carrers del centre, tallers infantils a Maximí Fornés i música en directe a la plaça Anselm Clavé. A més, els passejants també podran trobar-hi una exposició de motos custom i marxandatge a la plaça Pearson, així com les parades del Mercat d’Artesania a l’illa de vianants.

Entre les novetats d’aquesta segona edició de la Nit Oberta, hi ha la dinamització de la plaça Onze de Setembre per un grup de comerciants de la zona. Els botiguers hi oferiran una desfilada de moda “salsera” amb alumnes de l’escola Salsa Rubí i roba dels establiments Marga, DKT i TejanoTK, i també sortejaran un cap de setmana a la Costa Brava per a dues persones.

Una altra novetat destacada d’aquest any serà la instal·lació d’un Punt d’Informació conjunt de l’Ajuntament i Rubí Centre que permetrà als visitants conèixer tota l’oferta comercial i lúdica de la Nit Oberta, així com donar-se d’alta de la Targeta Comerç-Ciutat. En aquest estand, la ciutadania podrà dipositar els seus tiquets de compra de la nit per tal de participar en el sorteig de dos vals de compra de 125 euros per gastar als establiments associats. Els guanyadors es coneixeran el mateix dia a les 0.15 h en un acte que servirà com a cloenda de la vetllada.

Dins les activitats de dinamització de la nit, també tindrà lloc la campanya Fes-te la teva foto de la Nit Oberta, que convidarà els passejants a prendre instantànies i compartir-les a Twitter, Facebook o Instagram amb l’etiqueta #nitobertarubi2014. Les imatges que s’enviïn es podran veure projectades al llarg de la nit a dos punts diferents de l’illa de vianants.

Les novetats d’aquesta edició es completen amb la posada en marxa d’una app que permetrà consultar tot el programa de la Nit Oberta des de qualsevol telèfon mòbil intel·ligent o tauleta. L’aplicació estarà disponible per descarregar a partir d’aquest dijous 10 de juliol per a sistemes Android i iOS.

Els establiments que participaran en aquesta segona edició de la Nit Oberta estan situats a l’illa de vianants i el seu entorn. Pel que fa als equipaments culturals que obriran les seves portes el 18 de juliol, hi figuren la Sala d’Exposicions Antiga Estació, el Punt d’Informació de Rubí, l’Espai Expositiu Aula Cultural, El Celler (on es podrà visitar l’exposició fotogràfica de Carles Mercader i hi haurà el concert de Carles Cases Trio) i el Museu Etnogràfic Vallhonrat.

La 1a edició de la Nit Oberta es va celebrar al juliol del 2013 i va registrar un notable èxit d’assistència. 134 establiments es van sumar llavors a la iniciativa de la regidoria de Comerç i l’associació Rubí Centre.