Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Promoció de la ciutat a través de les noves tecnologies: Geocaching a Rubí Aquest joc d’aventura permetrà conèixer indrets emblemàtics de la nostra ciutat. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Promoció de la ciutat a través de les noves tecnologies: Geocaching a Rubí

Aquest joc d’aventura permetrà conèixer indrets emblemàtics de la nostra ciutat.
El geocaching o geocerca és un joc d'alta tecnologia de cerca del tresor jugat arreu del món per aventurers equipats amb dispositius GPS de mà. La idea bàsica és localitzar contenidors amagats a l'aire lliure, anomenats cachés, i compartir les experiències en línia. Al joc del geocaching, hi participen persones de totes les edats. Per poder trobar aquests tresors només es necessita un GPS de mà ( el GPS de cotxe no és normalment vàlid) i ganes de passar-ho bé.

Aquest joc d’aventura per als usuaris de GPS és una manera de conèixer i aprofitar les múltiples possibilitats que ofereix un GPS. Individualment o organitzacions amaguen tresors per tot el món, que es comparteixen les localitzacions (coordenades) d’aquests amagatalls a Internet, permetent que altres companys anomenats “Geocachers” es posin a cercar aquests tresors. Un cop es troba un amagatall, aquest es pot sorprendre amb gran varietat de recompenses. El jugador “geocacher” quan troba el tresor si agafa algun objecte del tresor, ha de deixar un altra objecte a canvi a fi de que el joc pugui tenir constant continuïtat.

www.geocaching.com és una web creat amb un únic objectiu de promoure l’esport del Geocaching. Aquest web fou dissenyat i creat per Jeremy Irish, programador web de Seattle, amb l’ajut d’Elías Alvord i Brian Roth.
Aquesta web engloba la informació de tots els processos de Geocerca (coordenades, GPS, pistes,..) de manera que quan un usuari decideix cercar i trobar un tresor particular, hi ha un quadern de bitàcora on aquest usuari escriu sobre l’experiència i l’objecte que ha deixat a canvi.

Conceptes bàsics (lèxic dels geocachers):

  • Tresor, caché o geocaché: És un recipient amagat que conté com a mínim, un llibre de registre, un llapis i possiblement algun article de recompensa.
  • Geoamagatall: És un lloc on es troba un tresor o una pista per trobar el tresor
  • Geocerca : Acció d’efectuar un procés de busca d’un tresor

Conèixer la ciutat

L’Àmbit d’Identitat i Projecció Exterior de l’Ajuntament de Rubí té el propòsit de fer ús de les noves tecnologies per fomentar i promoure els elements identitaris de Rubí, d’una manera divertida i distesa. Aquests processos de buscar i descobrir permeten als participants recórrer alguns racons emblemàtics de la ciutat, aprofundint en el coneixement del patrimoni històric, natural i paisatgístic de Rubí.
L’Àmbit d’Identitat i Projecció Exterior es farà càrrec del manteniment del caché (tresor) creat pel propi servei.

Geocerques que es presenten

1. Un caché (geocerca simple): consisteix en una única coordenada que porta
directament al tresor.
2. Un multicaché (Geocerca múltiple). Una cerca múltiple on van apareixen diverses pistes per obtenir la coordenada final on s’hi trobarà el tresor.

Des de la regidoria d’Identitat i Projecció Exterior desitgem engrescar a la ciutadania a practicar geocaching i descobrir la ciutat tot jugant i gaudint d’un esport saludable.

Més informació.