Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Prohibit encendre foc en el bosc fins el 15 d'octubre per prevenir els incendis forestals La mesura entra en vigor com cada any a partir del 15 de març. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Prohibit encendre foc en el bosc fins el 15 d'octubre per prevenir els incendis forestals

La mesura entra en vigor com cada any a partir del 15 de març.
El diumenge, 15 de març, va entrar en vigor la prohibició d’encendre foc als boscos de Catalunya fins el pròxim 15 d’octubre, d’acord amb la Llei i el Reglament d’incendis forestals de Catalunya de la Generalitat, per tal de prevenir els incendis forestals.

L’arribada de la primavera i l’ascens de les temperatures incrementen el perill d’incendi en les zones boscoses i terrenys forestals. Per aquest motiu, està prohibit realitzar qualsevol activitat, en aquestes zones i a la franja de 500 m que les envolta, que comporti un cert risc d’incendi, ja que aquestes activitats hauran de ser autoritzades prèviament per part de l’Ajuntament de Rubí. Per exemple, la crema de rostolls i restes d’esporga, utilitzar bufadors a prop de zones amb espècies arbòries, llençar coets, focs artificials, objectes encesos, llumins o cigarretes mal apagades, etc. En els períodes en què el risc d’incendi sigui molt alt o extrem (normalment entre el 15 de juny i el 15 de setembre) es prohibeix també l’ús de fogons de gas, barbacoes i fumar en terrenys forestals.

Segons la Generalitat de Catalunya, les cremes agrícoles són la segona causa d'incendi forestal, donat que més del 13% dels incendis a Catalunya es produeixen per aquest motiu.

Més informació