Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Entra en vigor la prohibició d’encendre foc davant el risc d’incendis forestals Entre el 15 de març i el 15 d’octubre no es podrà fer cap foguera en els terrenys forestals, poblats o no per espècies arbòries, i en la franja de 500 metres que els envolta. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Entra en vigor la prohibició d’encendre foc davant el risc d’incendis forestals

Entre el 15 de març i el 15 d’octubre no es podrà fer cap foguera en els terrenys forestals, poblats o no per espècies arbòries, i en la franja de 500 metres que els envolta.
Des del 15 de març i fins el proper 15 d’octubre es prohibeix encendre foc als boscos de Catalunya. La Generalitat, com cada any, ha endegat aquesta mesura per tal de prevenir els incendis forestals.

Per això, a partir del proper divendres, 15 de març, totes aquelles activitats que comportin risc d’incendi forestal a Rubí (crema de rostolls, ús de bufadors en obres prop de terrenys forestals, llençar coets o focs d’artifici, etc.) hauran de ser autoritzades prèviament per part de l’Ajuntament o per la Direcció General de Medi Natural del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat. Aquesta mesura es pren d’acord amb la Llei i el Reglament d’incendis forestals de Catalunya, que prohibeix aquestes accions entre el 15 de març i el 15 d’octubre amb l’objectiu de prevenir els incendis forestals.

Per a obtenir l’autorització cal que els interessats adrecin una sol·licitud al consistori o a la Generalitat, en la qual s’ha d’indicar el motiu i el lloc on es farà l’activitat en qüestió. Tot i així, en el cas que el foc o l’ús de bufadors s’hagi de realitzar en un terreny forestal o bé a la franja de 500 metres que l’envolta, l’Ajuntament haurà de tramitar l’autorització a la Direcció General de Medi Natural del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat.