Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Professors de secundària de la ciutat participen en la lectura del Manifest del Dia Contra la Violència de Gènere Posteriorment, l’alcaldessa va participar en la presentació d’un llibre que tracta aquesta problemàtica. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Professors de secundària de la ciutat participen en la lectura del Manifest del Dia Contra la Violència de Gènere

Posteriorment, l’alcaldessa va participar en la presentació d’un llibre que tracta aquesta problemàtica.
Quatre professors de quatre centres de secundària de la ciutat van acompanyar l’alcaldessa de Rubí, Carme Garcia, en l’acte de lectura del manifest del Dia Internacional contra la Violència de Gènere a la pl. Pere Aguilera, un manifest que aquest any ha fet incís en el rebuig de tota la societat envers la violència que pateixen les dones, ha expressat el condol per les dones víctimes de la violència masclista d’aquest any i ha recordat els esforços fets en els darrers anys, renovant el compromís de la societat per seguir construint una nova cultura, basada en el respecte mutu, l’autonomia i la llibertat per a tothom.
Amb la participació d’unes 200 persones, van llegir el manifest els professors Jaume Parras de l’Institut La Serreta, Isidre Marías de l’Institut JV Foix, Víctor Garcia de l’Institut L’Estatut i Joan Manel Sampons de l’Institut Duc de Montblanc.

Posteriorment, l’alcaldessa va presentar el llibre “La sangre del ángel” de l’escriptora Trinidad Fuentes, una novel·la que relata la vida d’una dona víctima de maltractaments i l’angoixa que pateixen totes les persones que l’envolten i l’estimen. L’autora ha cedit els drets del llibre a l’entitat “Ayuda a ayudar”, una associació sense ànim de lucre que dona recolzament a dones víctimes de gènere i als seus fills per recuperar els seus drets i la vida digna. Des de l’entitat s’impulsen, a partir del compromís voluntari i conjuntament amb altres entitats i moviments socials, canvis en el sistema de valors i les relacions personals per tal de garantir un convivència basada en el respecte.

L’últim dels actes organitzats per reivindicar aquest dia internacional serà el pròxim 1 de desembre, quan se celebra el lliurament de premis dels projectes de l’alumnat dels IES de Rubí per al concurs Creactiva’t, a les 16 h a l’auditori de l’edifici Rubí+D.