Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Primers contactes de l'Alcaldessa amb els agents socials i econòmics per posar les bases del Pla de Reactivació Econòmica i de Treball de Rubí Carme García preveu tenir enllestides les propostes del Pla durant el mes de setembre https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Primers contactes de l'Alcaldessa amb els agents socials i econòmics per posar les bases del Pla de Reactivació Econòmica i de Treball de Rubí

Carme García preveu tenir enllestides les propostes del Pla durant el mes de setembre
L’alcaldessa de Rubí, Carme García, acompanyada del regidor de Promoció Econòmica i Treball, Jaume Buscallà, ha començat una ronda de contactes amb agents socials i econòmics que el consistori considera imprescindibles per donar forma al Pla de Reactivació Econòmica i Treball que en aquests moments es troba en fase d’idees.
A primera hora del matí ha tingut lloc la primera trobada amb els representants del teixit comercial i empresarial: Enric Pallarès, president de la Federació de Comerciants de Rubí, Lluís Ridao, vicepresident del Fòrum CECOT-Rubí i Josep Prats, director gerent de la Cambra de Terrassa. L’objectiu d’aquesta reunió, ha estat, segons ha explicat García, demanar-los col·laboració per concretar les accions del Pla i tirar-les endavant.

El Pla de Reactivació Econòmica i Treball parteix dels compromisos adquirits per l’Ajuntament de Rubí a l’Acord per al Desenvolupament Econòmic i Social aprovat al març de 2011, al Pla d’acompanyament de la crisi que s’ha renovat de forma anual després de la seva primera aprovació l’any 2009, i al Pla de Racionalització d’Estalvi i Eficiència aprovat pel Ple a l’octubre de 2010. “Volem fusionar els tres plans en un”, ha dit l’alcaldessa, afegint que “el resultat han de ser 10 mesures concretes que siguin pràctiques, útils, que es puguin dur a terme i que siguem capaços d’explicar-les d’una forma molt simple i entenedora”.

El primer esborrany de prioritats que l’alcaldessa ha posat sobre la taula cita tot un seguit d’accions relacionades amb la reactivació econòmica de les zones industrials que han de permetre la millora de les empreses que actualment hi operen i l’arribada de firmes noves amb una clara aposta per aquelles especialitzades en l’eficiència i eficàcia energètica. Tanmateix, ha apuntat com a prioritària la creació d’un Consell Municipal de Formació Professional que podria tenir un àmbit d’actuació supramunicipal. “Creiem que l’espai que ocupa el CIT podria ser una primera aproximació i fins i tot ens plantegem traslladar la idea a l’àmbit de Terrassa”, ha concretat l’alcaldessa.

Buscar espais de trobada amb les entitats financeres on abordar de quina forma treballar les execucions de crèdits i els posteriors desnonaments, així com el finançament dels projectes dels nous emprenedors, és una altra línia de treball que l’alcaldessa ha apuntat com a destacada.

Finalment, Carme García, ha fet esment a la necessitat de dedicar un espai concret a mesures destinades als joves, a la reactivació del comerç i a la millora de l’administració, tant des d’un punt de vista d’austeritat econòmica com de fluïdesa en la relació amb els ciutadans.


“Nosaltres parlarem però també volem escoltar”

La segona trobada amb agents, en aquesta ocasió del món de la formació universitària, ha reproduït el mateix missatge de col·laboració que el manifestat davant els agents econòmics. Després d’exposar les idees bàsiques del que considera que ha de tenir el Pla de Reactivació Econòmica i Treball la trobada ha servit ja per recollir els primers oferiments dels representants de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), el vicerector, Jaime Cardiel i el coordinador del campus d’excel·lència internacional, Xavier Ariño i de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), el catedràtic i delegat del rector amb l’Ajuntament, Eduard Bertran. Concretament s’han apuntat algunes línies de treball en ofertes formatives que bé podrien tenir cabuda en els objectius del Pla.

L’Alcaldessa, un cop rebudes les propostes ha anunciat que aquest és l’esperit del Pla: partint d’un treball fet, escoltar idees i suggeriments i incorporar-los. García ha resumit aquesta voluntat dient que en l’elaboració i concreció del Pla “nosaltres parlarem però també volem escoltar”.

La pròxima setmana hi ha prevista una trobada amb els representants sindicals.