Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Primera trobada de la Comissió Informativa Especial de Joventut La Comissió Informativa treballarà les accions que definiran el Pla Local de Joventut de Rubí https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Primera trobada de la Comissió Informativa Especial de Joventut

La Comissió Informativa treballarà les accions que definiran el Pla Local de Joventut de Rubí
La primera trobada de la comissió informativa especial de Joventut, celebrada el dimarts 24 de juliol, ha donat el tret de sortida a l’elaboració del Pla Local de Joventut. Aquest grup de treball neix del compromís adoptat per totes les forces polítiques al Ple del 31 de maig de 2012.

Durant la trobada, el regidor, Jaume Buscallà, va fer un repàs a la Llei de Polítiques de Joventut de Catalunya de l’any 2010 i al Pla Nacional de Joventut, com a eines de referència del futur Pla Local, va fer un breu recorregut històric de les polítiques de joventut a Rubí i va presentar una proposta de calendari per posar en marxa el Pla Local durant el segon semestre de 2013.

El regidor va explicar que l’ajuntament de Rubí està ultimant el document d’anàlisi de la realitat dels joves de Rubí que ha de servir com a preàmbul a la redacció del Pla. Aquest document inclou indicadors socioeconòmics d’educació, situació laboral i grau d’emancipació del col•lectiu de joves de Rubí. Segons dades oficials del padró d’habitants a 1 de gener de 2012, aquest col•lectiu, en la franja de 16 a 29 anys, representa un 16,29 % (12.053 habitants) de la població. Aquesta és l’edat oficial dels joves que estableix la Llei de Polítiques de Joventut aprovada per la Generalitat de Catalunya l’any 2010, tot i que és una franja difusa que pot variar en funció dels tipus de polítiques que s’apliquin. És per això, que l’univers de joves amb el que es treballarà a Rubí va dels 14 als 35 anys. Un univers que representa el 30% de la població (22.513 persones). És a dir, les accions que es defineixin en el Pla Local de Joventut afectaran a 3 de cada 10 ciutadans i ciutadanes de Rubí.

Els continguts d’aquest Pla es consensuaran tant amb el teixit juvenil local com amb les formacions polítiques. Per això hi ha previst un calendari d’accions des d’ara i fins a la presentació de la proposta definitiva que inclou la realització de tallers amb els col•lectius de joves de Rubí per que hi facin aportacions durant el darrer trimestre d’aquest any.

El primer esborrany del document es presentaria a principis d’any i inclourà el recull i l’anàlisi qualitativa de tota la informació obtinguda a partir de les dades aportades pels professionals que treballen amb el col•lectiu de joves i pels propis joves mitjançant entrevistes.

De forma paral•lela a l’elaboració del Pla, l’Ajuntament reprendrà les activitats a l’Espai Jove Torre Bassas que ha estat tancat des de novembre de 2010 per obres de rehabilitació de l’edifici. La data prevista per l’entrada en funcionament de nou de l’equipament que aquest any celebra el seu centenari, és el 31 d’octubre. A banda de disposar de nou d’un espai físic de referència, els joves de la ciutat també tindran, a partir d’aquesta data, diferents espais virtuals on interactuar amb informació del seu interès.