Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El nou cartipàs municipal es redueix a 4 àrees i distribueix les competències polítiques entre els 8 regidors socialistes L’alcaldessa ja ha signat els decrets de delegacions. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El nou cartipàs municipal es redueix a 4 àrees i distribueix les competències polítiques entre els 8 regidors socialistes

L’alcaldessa ja ha signat els decrets de delegacions.
L’alcaldessa, Carme García, ha explicat la nova composició del cartipàs municipal adaptat als resultats electorals del passat 22 de maig i a la voluntat inicial de governar en minoria amb els 8 regidors i regidores socialistes.
García, que ha fet públic el cartipàs després de signar el decret de competències delegades, ha apuntat que es tracta d’un organigrama “reflex de les prioritats del nou equip de govern que passen per la lluita contra la crisi i l’afavoriment de la creació de llocs de treball”. Prioritats a les que l’alcaldessa ha afegit el manteniment i millora de la cohesió social, el manteniment de l’espai públic, la millora de l’atenció a la ciutadania i una millora en els canals de comunicació i aposta per la transparència en l’acció municipal.

A banda de simplificar l’estructura política amb la reducció també de les tinences d’alcaldia que passen de 8 a 4 (coincidint amb les macroàrees creades), Carme García, ha anunciat que s’està treballant en la reducció de l’estructura tècnica, de comandaments i càrrecs de confiança. En aquest sentit ha avançat que es presentarà una proposta aquesta setmana als grups de l’oposició, abans que passi pel ple extraordinari on es donarà compte de tots els canvis per al nou mandat.

Sobre la possibilitat de futurs pactes, l’alcaldessa ha explicat que ha parlat amb totes les formacions “i hi ha més afinitats amb unes que amb altres. Descarto el Partit Popular per manca d’afinitats programàtiques que serà un element indispensable. La gent necessita un govern que tingui les idees clares”.

Novetats

El nou cartipàs municipal s’articula en 4 grans macroàrees. L’àrea de Planificació Estratègica i govern, delegada políticament a Jaume Buscallà que assumeix la 4a tinença d’alcaldia, substitueix l’antiga àrea de govern. A les polítiques de comunicació, participació i d’igualtat, s’afegeix la planificació econòmica i de ciutat i especial atenció a les polítiques que afecten directament els joves.
La macroàrea de Promoció Econòmica, Hisenda i Règim interior manté els continguts de l’anterior àrea de Serveis Centrals i incorpora les polítiques de promoció econòmica i treball, així com les de comerç. Serà coordinada per Neus Muñoz, 3ª tinenta d’alcaldia.
La tercera macroàrea es configura al voltant de les polítiques de servei a les persones i es manté amb els mateixos continguts que l’anterior, donant prioritat a les accions encaminades a promoure la cohesió social. Aquesta prioritat s’exemplifica amb el propi nom de l’àrea que passa a denominar-se Cohesió Social i Serveis a les Persones. Anna Maria Martínez, repeteix com a regidora coordinadora, assumint la 2a tinença d’alcaldia.

També repeteix Manuel Velasco, que aquest mandat serà el 1er tinent d’alcaldia, però en aquesta ocasió com a coordinador de la macroàrea de Planificació, Ecologia Urbana i Seguretat que fusiona sota una mateixa coordinació política les antigues àrees de Desenvolupament Urbà i d’Ecologia Urbana i Seguretat.