Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Preocupació pel futur de Ficosa La direcció de l’empresa assegura al consistori que no vol abandonar la ciutat i els treballadors manifesten preocupació pels seus llocs de feina. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Preocupació pel futur de Ficosa

La direcció de l’empresa assegura al consistori que no vol abandonar la ciutat i els treballadors manifesten preocupació pels seus llocs de feina.
L’alcaldessa de Rubí, Carme García, acompanyada de representants de totes les formacions polítiques amb representació municipal (ICV-EUiA, CIU, ERC, PP i ACR) es van trobar la setmana passada d’una banda amb una delegació de treballadors de FICOSA i, en una segona reunió, amb una representació de directius de l’empresa per conèixer la situació de l’empresa després dels dos darrers expedients de regulació (ERE) que afectaran a 241 treballadors i l’anunci de l’empresa de prescindir definitivament de 140 més.

En la trobada amb els treballadors, aquests van traslladar als grups polítics locals la preocupació pel seu futur laboral i van demanar suport al consistori per garantir els seus llocs de treball com ja van fer coincidint amb l’aprovació inicial del POUM. Aleshores, els treballadors van demanar al consistori que no es requalifiquessin els terrenys on actualment està l’empresa per evitar el tancament de l’activitat i el Ple va donar suport unànime a la proposta.

L’alcaldessa, i la resta dels portaveus, van explicar a la delegació de treballadors que es mantenia el compromís adquirit aleshores i així ho van traslladar a la direcció de l’empresa, en una segona reunió, on els empresaris van informar als representants polítics que han engegat un pla de supervivència a l’espera que passi la crisi i arribin temps millors.

Durant aquesta trobada, el director executiu de FICOSA va informar dels plans futurs de la multinacional a Rubí que passen, segons va explicar, per la creació d’un centre d’excel•lència que afegirà a la planta de producció els processos d’investigació, innovació i desenvolupament. Segons l’empresa, aquest projecte fa 1 any i mig que està en marxa i no ha canviat respecte aleshores. Actualment l’empresa es troba al polígon Sant Genís de lloguer i haurà de buscar un nou emplaçament per construir la nova planta de producció i el centre d’excel•lència.

L’alcaldessa i els portaveus dels grups municipals s’han compromès a mantenir un contacte permanent amb els treballadors per seguir l’evolució de les negociacions entre els treballadors i l’empresa.

Mesures de suport a l’ocupació

Tot i que l’excessiva durada del Ple de dijous va impedir que l’alcaldessa i els regidors de Rubí assistissin a la concentració que va tenir lloc a Sabadell per l’ocupació i contra la crisi, el passat 19 de febrer, i que va comptabilitzar una participació d’unes 2000 persones, la Junta de Portaveus va acordar en una reunió extraordinària, donar suport a la manifestació mitjançant la redacció d’un comunicat.

L’escrit destaca que “la crisi econòmica i financera està afectant de manera molt directa a la nostra comarca però, especialment també, a la nostra ciutat, on actualment es troben en situació d’atur 5.586 persones, el que suposa un atur del 18,12% de la nostra ciutadania.

Des de l’Ajuntament de Rubí compartim la necessitat que es reforcin els serveis d’atenció i protecció a les persones que es queden sense feina, que s’ampliïn els recursos que reben les administracions locals per tal d’ajudar als treballadors i treballadores a retornar al mercat laboral i en que és necessari apostar de manera decidida per avançar cap a un model econòmic sostenible, basat en la indústria innovadora, la investigació i la recerca, l’educació, l’ocupació de qualitat i els drets de la ciutadania.

En aquest sentit, volem traslladar-vos la nostra solidaritat en la reivindicació però també volem informar-vos que des del nostre ajuntament estem intentant amb tots els recursos que tenim al nostre abast per tal de pal•liar els efectes tan negatius que aquesta crisi està desplegant a la nostra ciutat, especialment als treballadors i treballadores per compte aliè, però també als autònoms”.