Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Policia Local i Mossos d’Esquadra fan una valoració molt positiva de la campanya Comerç segur Els robatoris amb violència i intimidació han disminuït en un 60% i les detencions s’han incrementat un 114% respecte l’any passat. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Policia Local i Mossos d’Esquadra fan una valoració molt positiva de la campanya Comerç segur

Els robatoris amb violència i intimidació han disminuït en un 60% i les detencions s’han incrementat un 114% respecte l’any passat.
La Policia Local i els Mossos d’Esquadra han tancat amb èxit una nova campanya de Comerç segur, durant la qual s’han efectuat un 114% més de detencions respecte l’any anterior.

L’operatiu, que s’ha dut a terme entre el 3 de desembre de 2012 i el 16 de gener de 2013, cobrint d’aquesta manera l’inici de les rebaixes d’hivern, s’ha centrat en les zones més comercials de la ciutat: el Centre, Progrés, Rubí-2000, Les Torres, Ca n’Oriol i la zona del Mercat Municipal. L’objectiu de la presència policial en aquests indrets ha estat el de prevenir possibles furts i robatoris, tant en establiments comercials com a clients i ciutadans.

Enguany, els robatoris amb violència i intimidació s’han reduït un 60%, mentre que els robatoris amb força (forçament de panys, escalament, claus falses, etc.) han baixat un 25%.

Agents de la Policia Local, conjuntament amb els Mossos d’Esquadra, han reforçat la vigilància policial a peu i han establert controls de pas a les entrades i sortides de Rubí, tant en horaris comercials com nocturns. La campanya s’ha estructurat sobre dos eixos: la reducció d’oportunitats per cometre un robatori i l’augment de la seguretat i tranquil·litat de comerciants i clients, especialment durant l’època nadalenca, quan l’activitat comercial s’incrementa notablement.

La valoració de tots dos cossos policials és molt positiva, tant pel que fa als resultats com a la metodologia de treball conjunta, que ha permès, com en cada edició, aprofitar al màxim els recursos disponibles. Aquesta metodologia s’ha aplicat tant en la fase prèvia de contacte amb els comerciants, transcorreguda al llarg de la segona quinzena de novembre, com en les fases de patrullatge intensiu a les 6 zones comercials en què s’ha actuat, així com en la fase de controls de seguretat ciutadana, dels quals se n’han planificat 46.