Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Policia i Mossos donen compte de les actuacions fetes a la “zona 4” del projecte Compromís de barri Els dos cossos policials han incorporat als seus dispositius les 3 problemàtiques que les entitats de la Plana del Castell, el Centre, el Mercat, Rubí 2000, la Plana de Can Bertran i el Sector Z van prioritzar a la mesa de seguretat i convivència. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Policia i Mossos donen compte de les actuacions fetes a la “zona 4” del projecte Compromís de barri

Els dos cossos policials han incorporat als seus dispositius les 3 problemàtiques que les entitats de la Plana del Castell, el Centre, el Mercat, Rubí 2000, la Plana de Can Bertran i el Sector Z van prioritzar a la mesa de seguretat i convivència.
Policia Local i Mossos d’Esquadra han explicat a una quinzena de representants d’entitats de la Plana del Castell, el Centre, el Mercat, Rubí 2000, la Plana de Can Bertran i el Sector Z les actuacions que s’han fet en aquests barris des de finals de maig, quan es va celebrar la primera mesa de seguretat i convivència del projecte Compromís de barri corresponent a aquesta zona (denominada “zona 4”).

En aquella primera sessió, les associacions participants (entitats veïnals, centres educatius, AMPA’s i comerciants) van treballar en grups reduïts per definir quins eren els principals problemes en matèria de seguretat i convivència que havien detectat als seus respectius barris. Posteriorment, van posar els resultats en comú amb la resta del grup i, entre tots, es van definir tres prioritats que tant la Policia Local com els Mossos d’Esquadra han tingut en compte a l’hora d’elaborar els seus dispositius.

Les entitats de la “zona 4” van coincidir a destacar la indisciplina viària (conductors que sobrepassen els límits de velocitat, que no respecten la prohibició d’aparcament, etc.), els sorolls provocats per determinats col·lectius a altes hores de la matinada en places i parcs i l’incivisme d’alguns propietaris de gossos que no recullen els excrements de les seves mascotes de la via pública.

Aquest dilluns, tant el cap de la Policia Local de Rubí, Miquel Pedrosa, com el cap dels Mossos d’Esquadra, Jesús Requena, han explicat als membres de la mesa de seguretat i convivència de la “zona 4” quines actuacions han dut a terme per incidir en aquestes problemàtiques.

Com ha explicat Pedrosa, des de finals de maig la Policia Local ha incrementat els controls viaris (velocitat, vehicles mal aparcats, abandonats, etc.) i ha intensificat la vigilància al carrer, prestant especial atenció a l’ús incívic de l’espai públic (sorolls, defecacions d’animals, grafits, etc.), en aquests barris.

Pel que fa a la indisciplina viària, el cos local ha interposat 9 denúncies per vehicles pesants mal estacionats, una actuació que s’ha concentrat especialment al Segle XXI. També s’han dut a terme controls polivalents que han donat el resultat d’una vintena de denúncies al c/ Cervantes i una desena més a l’avinguda de l’Estatut. A més, s’han incorporat al pla de control de velocitat amb radar alguns dels punts que els van comentar els veïns.

En el cas de l’ús incívic de l’espai públic, s’han atès 91 requeriments. S’han interposat 8 denúncies a establiments que generaven molèsties, 16 denúncies més per molèsties de veïnatge i 2 per mendicitat i venda ambulant. Pel que fa al dispositiu de vigilància a parcs i places, el cap de la Policia Local ha comentat que s’han atès 25 serveis i que s’han aixecat múltiples actes per molèsties, 14 de les quals corresponen a la “zona 4”. Pedrosa ha explicat a les entitats que en molts casos s’ha actuat de paisà per incrementar l’efectivitat dels controls i que s’han interposat un total de 31 denúncies per incompliment d’alguna de les ordenances vigents al municipi.

Pel que fa a la presència d’excrements de gossos a la via pública, s’han establert 18 zones de control diferents repartides per tot el municipi, incorporant aquells espais que les entitats de la “zona 4” havien qualificat de problemàtics, i s’han detectat prop d’un centenar d’infraccions a tota la ciutat. Concretament en aquests barris s’han interposat 4 denúncies per tinença de gossos perillosos. L’inspector en cap de la Policia Local, Miquel Pedrosa, ha explicat a les entitats que s’estan prioritzant els controls als parcs infantils, unes zones especialment susceptibles.

Per la seva banda, l’inspector en cap dels Mossos d’Esquadra, Jesús Requena, ha explicat que s’han fet diversos controls als voltants de les places Figueres, Urània i de la Democràcia, on els veïns havien comentat que es reunien grups de joves que possiblement consumien substàncies estupefaents i que realitzaven “botellons”. Requena els ha explicat que no han detectat la presència d’aquestes persones, però que continuaran treballant en aquest sentit per evitar molèsties.

Les diferents entitats participants a la mesa de seguretat i convivència han tornat a incidir en les molèsties que produeixen el pas de vehicles pesants pel carrer del Segre, així com els camions que estacionen en aquesta zona.

La propera mesa de seguretat i convivència corresponent a la “zona 4” canviarà de format i es convertirà en un plenari, en el qual també hi podrà participar la ciutadania. Se’ls explicarà com s’ha treballat fins al moment, la feina feta i els resultats. Els ciutadans podran proposar introduir noves prioritats en matèria de seguretat al dispositiu policial.