Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Plantada d'una setantena d'arbres i arbustives en el bosc de Ca n'Oriol L’actuació forma part del projecte de condicionament i millora del bosc que es va fer a finals de l’any passat. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Plantada d'una setantena d'arbres i arbustives en el bosc de Ca n'Oriol

L’actuació forma part del projecte de condicionament i millora del bosc que es va fer a finals de l’any passat.
L’Ajuntament de Rubí ha finalitzat la segona fase del projecte de condicionament i millora del bosc de Ca n’Oriol amb la plantació de diferents arbres i arbustives. En total s’han plantat vuit roures, vuit alzines, vint-i-dos pins, divuit marfulls i divuit cirerers d’arboç.

Aquest projecte es va posar en marxar en una primera fase l’any passat des del servei de Medi Ambient per tal de millorar el problema principal que pateix el bosc i que consisteix en la poca permeabilitat del sòl que ha impedit la reproducció i el creixement de les espècies arbustives i arbòries.

Aquesta problemàtica s’ha agreujat amb la ventada del passat 24 de gener. Com a conseqüència dels seus efectes, s’han hagut de talar un total de 70 pins malmesos, que havien caigut o estaven en perill de caure, que s’han reposat amb la plantació que s’acaba de fer.

Per altra banda, també s’ha realitzat en el bosc de Ca n’Oriol tasques de poda sanitària i de tractament de les alzines per tal d’evitar la proliferació de plagues i garantir un creixement sa d’aquests exemplars.