Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Petites empreses i autònoms aclareixen dubtes sobre els processos de licitacions Una jornada organitzada per l’OSE i Cecot Rubí explica els tràmits que cal seguir per optar a contractes menors i negociats https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Petites empreses i autònoms aclareixen dubtes sobre els processos de licitacions

Una jornada organitzada per l’OSE i Cecot Rubí explica els tràmits que cal seguir per optar a contractes menors i negociats
Prop d’una cinquantena de professionals han assistit a una jornada informativa organitzada per l’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE) de l’Ajuntament i Cecot Rubí sobre el funcionament dels processos de licitacions que convoca l’administració local. L’objectiu d’aquesta sessió era facilitar a pimes, micropimes i autònoms tota la informació que necessiten per poder optar a l’adjudicació de contractes menors i negociats.

Tal com ha destacat el regidor de Promoció Econòmica i Treball, Jaume Buscallà, aquesta era una jornada “d’especial interès”, programada per donar resposta a un teixit econòmic local en què predominen les petites i mitjanes empreses. “Ens vam adonar que molt sovint aquests professionals tenien dificultats per accedir a les licitacions per petites qüestions que no tenien res a veure amb la seva capacitat”, ha explicat el responsable municipal.

Amb la voluntat de minimitzar aquesta situació, l’Ajuntament i Cecot Rubí han convidat Ernest Garrido, consultor d’enginyeria civil i infraestructures i professor de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), qui s’ha encarregat d’orientar els assistents sobre els documents, tràmits i gestions que ha de presentar una empresa per accedir a les licitacions de contractes menors i negociats que convoca l’administració local. Entre d’altres, ha explicat els continguts del text refós de la Llei de contractes del sector públic, on es pot localitzar informació sobre les licitacions i aspectes sobre l’execució de les obres.

El consultor ha recordat als presents que la llei garanteix la llibertat de mercat i que, per tant, els processos de licitacions no es poden restringir a un determinat territori. L’expert també s’ha aturat en altres qüestions essencials, com són els diferents procediments que pot iniciar una administració. Així, Garrido ha explicat les diferències entre els procediments ordinaris (oberts o restringits) i els no ordinaris (negociat i diàleg competitiu), parant especial atenció a l’opció del negociat perquè es tracta d’una de les fórmules més emprades per a obres d’imports petits.

La trobada, organitzada amb el suport del Catalonia Innovation Triangle (CiT), s’ha tancat amb un torn obert de paraula que ha permès al públic resoldre dubtes sobre el tema.

Mesures extraordinàries 2014

Aprofitant l’assistència de nombroses empreses i autònoms de la ciutat, el regidor Jaume Buscallà ha avançat als assistents algunes de les accions que ha proposat l’equip de govern en el marc del Paquet de mesures extraordinàries de lluita contra la crisi 2014, a hores d’ara pendent d’aprovació. El responsable municipal de Promoció Econòmica i Treball ha manifestat la intenció del consistori de donar continuïtat al programa d’incentivació de la contractació conegut com a 6+6, tot i que redefinint algunes de les seves característiques per tal d’ajustar-lo millor a les necessitats reals de les empreses. A més, el Paquet de mesures extraordinàries d’enguany inclou com a novetats un programa d’ajuts perquè les empreses puguin millorar les seves instal·lacions i un altre de subvencions perquè puguin renovar els seus vehicles comercials.