Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí difon tot un seguit de consells per fer front a l’onada de calor El consistori recomana evitar les activitats d’esforç a l’aire lliure durant les hores centrals del dia, hidratar-se correctament i tenir especial cura amb els nadons i la gent gran. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ajuntament de Rubí difon tot un seguit de consells per fer front a l’onada de calor

El consistori recomana evitar les activitats d’esforç a l’aire lliure durant les hores centrals del dia, hidratar-se correctament i tenir especial cura amb els nadons i la gent gran.
Rubí podria arribar als 36ºC de temperatura els propers dies, com a conseqüència de l’onada de calor que és previst que arribi a Catalunya aquesta setmana, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Davant d’aquesta situació, l’Ajuntament recomana a la població, especialment a totes aquelles persones més vulnerables, com ara gent gran, nens, malalts crònics i persones que pateixen discapacitats físiques o psíquiques, tot un seguit de mesures d’autoprotecció i prevenció per reduir l’impacte de la calor.

Protegiu-vos del sol i la calor
A casa, controleu la temperatura:
- Durant les hores de màxima insolació, tanqueu les persianes de les finestres on toca el sol.
- Obriu les finestres de casa durant la nit per refrescar-la.
- Estigueu-vos a les estances més fresques.
- Recorreu a algun tipus de climatització (ventiladors, aire condicionat) per refrescar l'ambient. Si no teniu aire condicionat, mireu de passar com a mínim dues hores al dia en llocs climatitzats (centres comercials, cinemes...).
- Refresqueu-vos sovint.

Al carrer, eviteu el sol directe:
- Porteu una gorra o un barret.
- Utilitzeu roba lleugera (com la de cotó), de colors clars i que no sigui ajustada.
- Procureu caminar per l'ombra, estar sota un para-sol quan sigueu a la platja i descanseu en llocs frescos del carrer o en espais tancats que estiguin climatitzats.
- Porteu aigua i beveu-ne sovint.
- Mulleu-vos una mica la cara i, fins i tot, la roba.
- Vigileu en els trajectes amb cotxe durant les hores de més sol i no hi deixeu els infants amb les finestres tancades.

Vigileu amb l'activitat física
- Eviteu sortir a les hores del migdia, que és quan fa més calor.
- Reduïu les activitats intenses.

Beveu força i vigileu amb l’alimentació
- Beveu força aigua i sucs de fruita tant com pugueu, fins i tot, sense tenir set.
- No prengueu begudes alcohòliques.
- Eviteu els menjars molt calents i els que aporten moltes calories.

Informeu-vos bé
- Informeu-vos dels horaris dels centres d’atenció primària que teniu més a prop, tant del vostre municipi com del lloc on aneu de vacances.
- 902 111 444. Recordeu aquest número de Sanitat Respon, que us pot atendre diàriament durant les 24 hores. Us indicaran els centres sanitaris oberts i us poden donar consells de salut.
- Recordeu que a les oficines de farmàcia podeu obtenir informació sobre com es poden evitar els problemes causats per la calor.
- Seguiu les prediccions meteorològiques que us puguin anticipar els dies més calorosos.
- Acudiu amb antelació als professionals sanitaris i socials per prevenir els possibles problemes per a la vostra salut.