Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Amb l’arranjament de l’espai exterior del Celler es completarà la rehabilitació d’aquest edifici històric Les obres s’iniciaran la setmana vinent i és previst que finalitzin a finals del mes d’abril. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Amb l’arranjament de l’espai exterior del Celler es completarà la rehabilitació d’aquest edifici històric

Les obres s’iniciaran la setmana vinent i és previst que finalitzin a finals del mes d’abril.
El proper dilluns, 10 de desembre, s’iniciarà la tercera i última fase de rehabilitació del Celler Cooperatiu de Rubí. Els treballs, que executarà l’empresa moviR30 per un import de 510.642,99 euros, consistiran en l’adequació de l’espai exterior de l’edifici, que en aquests moments està delimitat per una tanca. És previst que aquesta actuació finalitzi a finals del mes d’abril.

En el marc d’aquesta fase es crearan tres espais diferenciats a l’exterior del Celler, tenint en compte els tres nous accessos de l’edifici. A l’entrada nord (c/ Pintor Murillo), que dóna accés al primer pis de l’equipament, es crearà una plaça que comunicarà amb el porxo d’accés al Celler, on l’Ajuntament està estudiant la possibilitat que, en un futur, s’hi instal·li un bar amb terrassa exterior. En aquest espai, just davant de la porxada, es mantindran 3 moreres, entre les quals es col·locaran tres bancs, mentre que a la cantonada amb el c/ Pintor Coello s’instal·laran 5 cadires més, tot creant un espai de trobada i relació. A l’entrada oest (c/ Pintor Coello), en una cota més baixa, es crearà una altra plaça, en la qual es plantaran 6 lledoners, intercalats amb 5 bancs. I a l’entrada est (c/ Federico García Lorca) es plantaran 4 lledoners més i es col·locaran 4 bancs.

Els desnivells que hi ha a l’entorn del Celler se salvaran amb la construcció de diversos murs de contenció i talussos enjardinats, així com amb la creació d’escales i rampes, de tal manera que els tres nous espais seran accessibles a persones amb mobilitat reduïda. Les rampes que es crearan en cap cas superaran el 8% de pendent. En el marc d’aquestes obres també es readaptaran les instal·lacions (enllumenat públic, clavegueram i reg), tenint en compte la nova configuració de l’espai i la nova vegetació.

Mentre durin les obres no es podrà estacionar als carrers de Pintor Coello i de García Lorca entre Pintor Murillo i General Prim. Paral·lelament, els contenidors de recollida d’escombraries ubicats actualment davant la façana del Celler es desplaçaran uns 15 metres fins als xamfrans Pintor Coello-General Prim i García Lorca-General Prim durant l’execució dels treballs.

Amb aquesta actuació es pretén millorar la circulació dels vianants als carrers que envolten el Celler (Pintor Murillo, Pintor Coello, General Prim i Federico García Lorca), ampliant l’amplada d’algunes voreres. Amb aquesta tercera fase de les obres es donarà per acabada la rehabilitació del Celler, que ha tingut un cost aproximat de 2 milions d’euros (fonaments, teulada, sales interiors i reurbanització de l’entorn). El projecte ha comptat amb una subvenció del Ministeri de Foment de 697.000 euros i una altra de 500.000 euros atorgada pels fons FEDER.