Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Obres d’adequació del local municipal del carrer Mª Aurèlia Capmany per ubicar un nou equipament de serveis socials Els treballs finalitzaran a mitjans de juliol i la inauguració oficial es preveu l’1 de setembre. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Obres d’adequació del local municipal del carrer Mª Aurèlia Capmany per ubicar un nou equipament de serveis socials

Els treballs finalitzaran a mitjans de juliol i la inauguració oficial es preveu l’1 de setembre.
Els 3 locals amb que comptarà el nou equipament municipal que es comença a rehabilitar durant els pròxims dies a la planta primera del carrer Mª Aurèlia Capmany estan actualment en desús. S’hi accedeix per una entrada independent des del carrer Ma Aurèlia Capmany i es reconvertiran en punt de referència de Serveis Socials per a la ciutadania resident a la zona Nord de Rubí.

El primer dels 3 locals es rehabilita com a recepció i sala d’espera per als usuaris del servei. En aquest local també s’ubicarà un espai de reunions.
Els altres dos locals, s’uniran per adequar-los al funcionament dels dos equips de Serveis Socials que atendran els usuaris en un total de 6 sales de visita. L’espai també comptarà amb dues sales de treball i una sala polivalent de reunions.

Les obres de reforma també incidiran sobre la climatització del nou equipament, actualment inexistent, l’adequació dels serveis de llum, aigua, telèfon i Internet.
El nou equipament té una superfície total construïda de 561 m2. El cost de la rehabilitació supera els 431.mil €.

No es preveu que els treballs hagin de comportar molèsties importants als veïns però sí que afectaran a l’acte inaugural de la Festa Major de la Zona Nord que habitualment es fa al local de l’AVV, ubicat al mateix edifici on es fan les reformes. És per aquesta raó que l’Ajuntament ha demanat que el 22 de maig, data d’inici de les Festes, es busqui una ubicació alternativa per donar el tret de sortida a les festes.

El nou equipament serà també la nova seu del centre d’estimulació precoç infantil, adreçat a infants d’entre 0 i 6 anys, actualment ubicat al carrer de Lluís Ribas.

Mesures recollides al Pla d’Acompanyament de la crisi

L’equipament del carrer Ma Aurèlia Capmany se suma als que ja van entrar en funcionament durant l’any 2009 a Les Torres i a la plaça Pla i Pallejà.
Un cop finalitzades les obres, Rubí disposarà de tot el personal i serveis necessaris que estableix la nova Llei de Serveis Socials per a la nostra població que la regidora de Serveis a les Persones, Anna M. Martínez, va anunciar en roda de premsa a l’abril de l’any passat.

Més enllà de l’acompliment estricte de la llei, l’Ajuntament de Rubí ha apostat en matèria social per la descentralització dels serveis amb la voluntat d’aproximar-los el màxim a la població. En aquest sentit, l’Ajuntament va incloure en el pressupost de l’any passat una partida de 900.000 € per habilitar els 3 espais esmentats i el centre cívic de Can Fatjó que abans de finalitzar l’any iniciarà les obres.

La inversió destinada a rehabilitar aquests locals és part dels prop de 5 milions amb que s’ha dotat el Pla d’Acompanyament de la Crisi aprovat al juliol de 2009. Inversió que té la doble funció de, per una banda, millorar els serveis socials que rep la població, i per una altra, activar l’economia local facilitant que empreses de Rubí siguin les adjudicatàries de l’obra pública que promou ll’Ajuntament.
La fórmula per la que ha optat el consistori per facilitar que això sigui així, consisteix en separar, en projectes diferents. els diferents treballs que formen part d’una obra i adjudicar-los com a paquets independents per afavorir que les empreses locals hi tinguin un accés més directe, en comptes d’adjudicar tota l’obra a una sola empresa i que aquesta sigui qui faci les subcontractacions.

Aquesta és la fórmula que s’ha aplicat en l’adjudicació de la rehabilitació d’aquest nou equipament de Serveis Socials del carrer Primer de Maig. Concretament, els treballs van a càrrec de 3 empreses, dues de les quals són de Rubí.
Així, Maheco farà els treballs de paleteria, mentre que les firmes de Rubí Ecofred i Ofivallés s’encarregaran dels treballs de climatització i tancaments.