Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Obres a la rotonda d'accès per la carretera Sant Cugat L'actuació, iniciada el 9 de maig, té una durada prevista de 3 mesos. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Obres a la rotonda d'accès per la carretera Sant Cugat

L'actuació, iniciada el 9 de maig, té una durada prevista de 3 mesos.
El 9 de maig van començar les obres de construcció de la rotonda que donarà accés a la ciutat als vehicles que circulin per la carretera BP-1503 de Gràcia a Manresa i que se situarà en la confluència de l’avinguda de l’Estatut – carrer Edison – carretera Sant Cugat. L’empresa encarregada de l’execució de les obres és ROGASA Construcciones y Contratas. Aquesta rotonda tindrà un diàmetre intern de 26 metres i 2 carrils de 4 metres cadascun per a la circulació pel seu interior. Els accessos a la rotonda seran de 2 carrils amb una amplada de 3 metres cadascun i les sortides de la rotonda es plantegen d’un únic carril en tots els casos amb una amplada de 5 metres a la secció de sortida.

A l'inici de les obres es va contemplar la demolició de les vorades, illetes de formigó, voreres de panot i zona de terra vegetal afectades per la nova construcció. També es procedirà a la retirada de la semaforització existent a la cruïlla.

Se substituirà la senyalització existent i es farà un recrescut de les tapes de clavegueram existents a les zones de calçada fins a arribar a la cota de la nova rasant. S’afegirà un nou col·lector que recollirà les aigües pluvials del tram des de la rotonda fins al carrer Segre i es procedirà a la retirada i soterrament dels pals elèctrics que hi ha a l’actualitat.

El pressupost de les obres és de 440.720 € i el termini d’execució és de 3 mesos.

Canvis de circulació a partir del 9 de maig

·S’habiliten dos carrils de circulació al voltant de l’obra (en sentit Terrassa i Sant Cugat) i es garanteix el pas de vianants mitjançant un semàfor amb polsador i una passarel·la dins l’obra.
·El carrer Dant canvia el sentit de circulació (des de l’avinguda de l’Estatut fina el carrer d’Àngel Guimerà) per facilitar l’accés dels veïns a la ctra. de Sant Cugat.
·Es canvia el sentit de circulació al carrer Berguedà per donar sortida als vehicles que accedeixen des del carrer Edison.
·El carrer Penedès serà d’un únic sentit de circulació per donar sortida al carrer Edison.
·El carrer Cerdanya canvia de sentit, de sortida cap el carrer Edison, per garantir l’accés al centre de la ciutat des del barri 25 de setembre.

Aquests canvis afecten a la primera fase d’obres que té un termini aproximat d’execució d’1 mes i mig.