Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Obertes les inscripcions per a participar a l’aRubitown, el concurs musical que organitza l’Espai Jove Torre Bassas El certamen inclou actuacions acústiques improvisades de classificació i eliminatòries en format de concerts en directe, garantint una agenda musical estable entre març i juny. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Obertes les inscripcions per a participar a l’aRubitown, el concurs musical que organitza l’Espai Jove Torre Bassas

El certamen inclou actuacions acústiques improvisades de classificació i eliminatòries en format de concerts en directe, garantint una agenda musical estable entre març i juny.
L’Espai Jove Torre Bassas ha obert el termini per a inscriure’s a l’aRubitown, un concurs que neix amb la finalitat de potenciar la creativitat musical dels i les joves de Rubí, de facilitar la difusió de la seva música i d’ampliar l’oferta d’oci a la ciutat per al col·lectiu jove. aRubitown pren el relleu al concurs musical Rubifest, que va celebrar la seva darrera edició l’any 2008, en un format més adaptat als nous temps en què s’incorporen les xarxes socials per afavorir la participació activa dels i les joves i ampliar l’àmbit d’acció. A més, aquest nou concurs incorpora com a novetat l’enregistrament d’actuacions en espais històricament emblemàtics de la ciutat, amb l’objectiu d’afavorir el coneixement del territori i la seva història.

El concurs s’estructura en un calendari d’actuacions enregistrades i 14 eliminatòries en directe (quarts, semifinals i final) que garanteix una agenda d’actuacions musicals estable entre els mesos de març i juny.

Inscripcions
Poden inscriure’s al concurs aquells solistes i grups integrats per un màxim de 6 persones, d’entre 16 i 35 anys i residents a Rubí que compleixin les condicions de participació. El concurs està obert a tots els estils musicals. L’únic condicionant és que el solista o grup participant sigui capaç de fer acústics a l’actuació que s’enregistrarà al carrer, en un espai emblemàtic de la ciutat, prèvia a l’eliminatòria.

El procés per inscriure’s és el següent: en primer lloc, cal enregistrar una cançó (original o versionada) en àudio o vídeo i pujar-la a qualsevol de les plataformes virtuals existents a internet que en permeti l’audició i la descàrrega (MySpace, YouTube, Vimeo, Ivoox, Bandcamp, SoundCloud...); en segon lloc, omplir el formulari d’inscripció que trobaran a www.rubijove.cat amb les dades del grup i l’enllaç a la cançó i enviar-lo online fins el 4 de març de 2013; i, per últim, si hi ha menors al grup, aquests hauran de descarregar el formulari d’autorització per a menors i portar-lo signat per pare, mare o tutors legals a l’Espai Jove Torre Bassas abans del 7 de març a les 21h.

Jurat especialitzat
Un jurat format per Axel Pi, bateria del grup de rock barceloní Sidonie, la representant de la productora musical Fluido Violeta, Peinga Rayo, el professor de música de l’Escola de Música de Rubí, Frederic Miralda, el responsable d’espais musicals de Ràdio Rubí, Robert Fernández, i el rubinenc Edgar Hita, col·laborador de Màxima FM i membre del grup Prisa Musicals, seleccionarà 8 grups i/o solistes després d’escoltar totes les cançons presentades. Aquests grups i/o solistes seleccionats participaran en les eliminatòries de la següent manera:

- Gravació acústica d’una cançó que es difondrà a www.rubijove.cat/arubitown2013 i a les xarxes de RubiJove. Es comptabilitzaran les votacions mitjançant els “m’agrada” del Facebook.

- Actuació en directe (2 grups i/o solistes per concert), on també es comptabilitzaran els vots dels assistents mitjançant papereta.

Cada eliminatòria es decidirà en funció de la votació que rebi la versió acústica a les xarxes socials (20%), la valoració del concert a partir de la votació del públic (50%) i la valoració final del jurat (30%). Aquesta dinàmica serà la mateixa pels quarts de final, les semifinals i la final.

Pel que fa als premis, el primer classificat s’endurà un xec de 700 € en material musical, 3 sessions d’estudi que permeten l’enregistrament de fins a 5 cançons i una actuació a la Festa Major de Rubí de l’any en curs. El segon classificat s’endurà un xec de 300 € en material musical i una actuació a La Sala dins la programació “Calaix de Música”.

El jurat farà públic el seu veredicte el 8 de març. Els enregistraments i les eliminatòries dels quarts de final es duran a terme entre l’11 de març i el 3 de maig; les semifinals, entre el 6 i el 31 de maig; i la final, entre el 10 i el 21 de juny.