Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Obertes les inscripcions per a participar a la prova pilot del projecte 'Comunitat Rubí Brilla' Durant un any s’analitzarà el consum energètic a 200 llars de la ciutat. Els resultats obtinguts permetran elaborar un mapa energètic de Rubí. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Obertes les inscripcions per a participar a la prova pilot del projecte 'Comunitat Rubí Brilla'

Durant un any s’analitzarà el consum energètic a 200 llars de la ciutat. Els resultats obtinguts permetran elaborar un mapa energètic de Rubí.
Ja està obert el període d’inscripció per a poder participar a la prova pilot del projecte “Comunitat Rubí Brilla”, presentat recentment per l’alcaldessa, Carme García. Es tracta d’una iniciativa impulsada per l’Ajuntament i emmarcada en el projecte Rubí Brilla que pretén analitzar el consum energètic a les llars de 200 famílies de la ciutat. La prova pilot consistirà en instal·lar un aparell adherit als quadres elèctrics de cada domicili participant, que avaluarà el consum d’aquests habitatges. El usuaris tindran la possibilitat de conèixer en tot moment la despesa de les seves llars mitjançant una aplicació smartphone. Posteriorment, tota aquesta informació obtinguda permetrà elaborar un mapa energètic de Rubí.

El projecte arrenca amb l’elecció de 200 famílies diferents, que esdevindran una mostra representativa de la ciutat. Els interessats a participar-hi han d’omplir el formulari que trobaran a www.rubi.cat/rubibrillacomunitat abans del 20 de juny. En tot moment es buscarà la màxima representativitat de les famílies que vulguin participar a la prova pilot. Per aquesta raó, la mostra es catalogarà per tipus d’habitatge (pisos o cases unifamiliars), per data de construcció (amb anterioritat o posterioritat al 1992) i per metres quadrats edificats (superior o inferior als 150m2). Això donarà com a resultat una mostra molt àmplia i detallada del tipus d’habitatges que hi ha a Rubí.

Un cop avaluada la despesa energètica de cadascun dels models de família, aquestes dades es creuaran amb el padró municipal, la qual cosa servirà per definir un mapa energètic de Rubí i prioritzar posteriorment accions d’eficiència a les zones de la ciutat amb una despesa més elevada.

Per ser escollit com a família participant al projecte s’han de complir tot un seguit de requisits, com ara disposar d’un servei d’ADSL, ser el titular d’un smartphone i manifestar una implicació personal activa. Els participants hauran de deixar en dipòsit 90 euros per a l’aparell que mesurarà les dades. Aquesta quantitat serà retornada un any després, quan finalitzi la prova pilot.

Paral·lelament a tot aquest procés, l’Ajuntament ha encarregat a l’empresa Enerbyte Smart Energy Solutions SL una aplicació d’smartphone que permetrà a l’usuari tenir el control del consum energètic del seu habitatge des del telèfon mòbil. L’aplicació, a més, buscarà alimentar la competitivitat entre els usuaris per estimular l’estalvi.