Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Nova Marató de donació de sang el pròxim 4 de juliol Més de 300 persones van donar sang en l’edició de l’any passat. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Nova Marató de donació de sang el pròxim 4 de juliol

Més de 300 persones van donar sang en l’edició de l’any passat.
La regidora de Salut, Ana Ma. Martínez, serà una de les primeres donants de sang que el pròxim 4 de juliol a les 10 h acudirà a la X Marató de Sang 2012, que es farà a La Sala Teatre Municipal en una jornada que durant 12 hores convida als rubinencs i rubinenques a participar en aquest acte de solidaritat envers la resta de la societat.

La jornada de donació, que es farà al Teatre Municipal La Sala de 10 a 22 h, està organitzada en col·laboració amb l’Associació de Donants de Sang del Vallès Occidental i Creu Roja Sant Cugat del Vallès – Rubí - Valldoreix per mantenir l’autosuficiència del servei i sensibilitzar la població sobre la necessitat de donar sang de forma periòdica i captar nous i noves donants. Per facilitar la donació de tots els membres de la família amb possibilitat de ser donants, s’organitzen activitats, guarderia pels petits, obsequis i altres sorpreses durant tota la jornada.

En la darrera edició d’aquesta marató, la jornada va comptar amb la participació de 310 persones, de les quals 292 van poder donar sang. Del nombre de donants, el major nombre (99) van ser persones d’edats compreses entre els 35 i 44 anys, que van donar de forma preferent a la tarda, ja què, de fet, a la tarda van donar 228 persones i la resta al matí.

L’any passat, per tal d’implicar en les donacions a la població de la franja d’edat més jove, es va impulsat la difusió de la Marató a Rubí a través de les xarxes socials, on des de llavors continua amb la difusió de les seves activitats http://www.facebook.com/donarsang i http://twitter.com/#!/MaratonsSang).

Cal recordar que per donar sang a la Marató només cal tenir més de 18 anys, pesar 50 kg o més, no haver patit hepatitis després dels 12 anys, i no cal anar en dejú.