Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Nous tallers de creació de sabó amb oli usat i de reutilització de residus aquest dissabte al Pau Casals Totes dues activitats es duran a terme entre les 10:30h i les 12:30h a les instal·lacions d’aquest centre educatiu. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Nous tallers de creació de sabó amb oli usat i de reutilització de residus aquest dissabte al Pau Casals

Totes dues activitats es duran a terme entre les 10:30h i les 12:30h a les instal·lacions d’aquest centre educatiu.
En el marc de la campanya de sensibilització del Consorci per a la Gestió de Residus “Si recicles bé, tothom estalvia”, l’Ajuntament de Rubí ha organitzat dues activitats el proper dissabte, 26 de gener. Entre les 10:30h i les 12:30h es duran a terme dos tallers de manera paral·lela a l'Escola Pau Casals. Tots dos requereixen inscripció prèvia trucant al Telèfon Verd.

D'una banda, es realitzarà un nou taller de creació de sabó amb l'oli que hem reciclat a la cuina. El principal objectiu d’aquesta activitat és ensenyar als participants com fer sabó a partir del reciclatge d’oli domèstic de fregir i, alhora, que prenguin consciència de la necessitat de reduir, reutilitzar, separar i reciclar els residus.

El taller es divideix en 3 blocs: la primera part consisteix en una xerrada-debat sobre la gestió dels residus urbans. S’introdueix el concepte de les 3R (reduir, reutilitzar i reciclar), els sistemes actuals de tractament de residus i la necessitat de contribuir en la recollida selectiva com a mitjà per millorar la tria dels residus municipals i el seu posterior reciclatge. També s’informa els participants dels punts on poden portar l’oli per a ser tractat: deixalleria de Cova Solera, minideixalleria del Mercat Municipal i deixalleria mòbil. La segona part del taller fa referència al procés de saponificació. D’una forma molt bàsica i entenedora, els participants descobriran els fonaments químics de l’elaboració del sabó a partir d’oli domèstic usat. I, per últim, tindrà lloc la part pràctica: fer sabó amb l’oli de cuina. Serà el moment en què es posarà en pràctica la teoria tractada al taller. Amb l’oli de fregir i la sosa que facilitaran els educadors, els participants elaboraran el sabó en fred. Cal que els participants portin un recipient on endur-se el sabó realitzat al taller (per exemple, un envàs usat de iogurt).

I, de l’altra, es durà a terme un taller de reutilització de residus. Es tracta d’una sessió per aprendre a elaborar objectes nous a partir de residus, com poden ser joies fetes amb anelles de llaunes de refresc, moneders elaborats amb brics... En aquest taller s’explicarà que tant important és separar bé com reduir els residus que generem. I un bon sistema és reutilitzar allò que anàvem a llençar. Amb els tallers de reciclatge els participants aprenen a fer servir la imaginació per crear nous objectes originals a partir de materials que reciclem.