Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Nou cicle de conferències sobre la història de la nostra ciutat al Castell Ecomuseu Urbà A més del cicle de conferències sobre la nostra història, el Castell també acull una exposició sobre els Pirates a la Mediterrània. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Nou cicle de conferències sobre la història de la nostra ciutat al Castell Ecomuseu Urbà

A més del cicle de conferències sobre la nostra història, el Castell també acull una exposició sobre els Pirates a la Mediterrània.
El nou cicle de conferències 'La història de Rubí. Repensant el passat' sobre la història local, que s’iniciarà aquest dijous 18 de febrer a les 19 hores, és una iniciativa promoguda des del Museu Municipal de Rubí per tal d’incentivar la recerca en història local per a joves investigadors i llicenciats en història, història de l’art i ciències afins.

Aquest cicle de xerrades vol donar a conèixer la història de la ciutat de Rubí, i el seu entorn territorial des dels seus orígens fins a ben entrat el segle XX, amb vuit ponències successives, d’una hora a hora i mitja de durada, que explicaran les diferents etapes històriques de la ciutat, com del camp a la guerra, el poblament ibèric, el món romà, l’edat mitjana, l’evolució de vila rural a ciutat, la guerra civil, el patrimoni històric i arqueològic, etc.

Les conferències, que es celebraran fins al mes de novembre el tercer dijous de cada mes, s’han organitzat amb la coordinació científica de Roger Riera, investigador de la Universitat Autònoma de Barcelona i la coordinació acadèmica de Joan Gallisà, director del Museu Municipal de Rubí.

Les conferencies es faran a l’auditori del Castell Ecomuseu Urbà, excepte els mesos de juliol i agost, a les 19 hores i l’entrada és gratuïta.

Pirates a la Mediterrània

A més, el mateix dia que s’inicia aquest cicle de conferències, s’inaugurarà l’exposició Pirates a la Mediterrània, promoguda pel Museu Marítim de Barcelona, sobre la història de la pirateria a la Mediterrània. La mostra, que estarà al Castell fins al 16 de maig del 2010, es podrà visitar de dimarts a divendres de les 16 a les 20 h, dissabtes d’11 a 14 h i de 16 a 20 h i diumenges i festius d’11 a 14 h.