Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Nota aclaridora sobre la recollida selectiva a Rubí L'Ajuntament de Rubí incrementarà els recursos destinats a educació ambiental en el nou contracte de recollida de residus i neteja viària https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Nota aclaridora sobre la recollida selectiva a Rubí

L'Ajuntament de Rubí incrementarà els recursos destinats a educació ambiental en el nou contracte de recollida de residus i neteja viària

Davant les informacions aparegudes als mitjans de comunicació locals que recullen declaracions dels membres de la formació política Alternativa d’Unitat Popular (AUP) sobre el foment de la recollida selectiva al municipi, l’Ajuntament de Rubí vol aclarir que les manifestacions publicades estan basades en dades errònies.

L’Ajuntament de Rubí ha apostat històricament per l’educació ambiental. Bona prova d’això són els 200.000 € que el consistori rubinenc inverteix cada any en polítiques d’educació ambiental destinades a diferents àmbits: escoles municipals, comerços, ciutadania en general... A més, el nou contracte de recollida de residus i neteja viària inclou, a petició de l’equip de govern, la possibilitat d’incrementar a 300.000 € la partida en educació ambiental, la qual cosa suposa un augment del 50%. L’Ajuntament mai s’ha rendit en la seva política d’educació ambiental. L’augment d’aquesta partida posa de manifest la voluntat de continuar, i ampliar, aquesta tasca pedagògica.

No és cert que el nou contracte no reculli cap avenç significatiu; tot el contrari, inclou mesures innovadores en la vessant tecnològica, com per exemple incorporar sensors en els contenidors de recollida de brossa que permetin obtenir dades que facilitin l’estudi i millora del servei. L’objectiu és aconseguir el 100% de punts de recollida selectiva.

Tampoc és cert que el nou contracte no incorpori clàusules socials. L’equip de govern s’ha compromès políticament que el nou contracte en disposi. De fet, el Ple de l’Ajuntament de Rubí ha aprovat una moció que va en aquesta línia.

L’Ajuntament de Rubí té la potestat i el control dels serveis que es tipifiquen en el contracte, per tant, l’empresa licitada serà la gestora de les voluntats del consistori, amb un objectiu clar: tenir una ciutat eficientment més neta i a l’alçada de les necessitats de la ciutadania. Per aquesta raó, l’Ajuntament ja treballa per aconseguir un pla local de gestió de residus, que serà una realitat abans que finalitzi el mandat.