Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Nit de foc i música per la Revetlla de Sant Joan 2010 L'Escardivol torna a ser el punt de concentració d’aquesta festa popular. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Nit de foc i música per la Revetlla de Sant Joan 2010

L'Escardivol torna a ser el punt de concentració d’aquesta festa popular.
L’Ajuntament de Rubí organitza una nova nit de foc, el pròxim 23 de juny, per la Revetlla de Sant Joan 2010. L’acte s’iniciarà a les 23.30 h a la plaça de Pere Aguilera on la Colla de Diables de Rubí rebrà la tradicional Flama del Canigó per anar en cercavila fins a l’Escardívol, punt neuràlgic d’aquesta festa popular. La cercavila de trons, que passarà pel passeig de Pau Claris i els carrers Cadmo i Joaquim Blume fins a l’Escardívol, finalitzarà amb un raval de foc i l’encesa de la foguera al voltant de la mitjanit, per donar pas després a l’actuació de l’orquestra Oceanic que posarà la música i el ball a aquesta jornada festiva.

A més, tres barris de la ciutat organitzen revetlles pels veïns i veïnes de la zona. A les 19 h, començaran els actes al Barri del Pinar, que també celebra la seva festa de barri, amb actuacions de nens i nenes i música per a tothom; i a partir de les 21 h, l’AVV Districte 5 El Portal organitza una revetlla amb orquestra a la pista esportiva del carrer Mallorca i l’AVV Can Sola organitza la seva festa al seu local social.

En aquestes dates, és habitual a tot Catalunya l'ús de material pirotècnic, a més de les tradicionals fogueres. Per minimitzar les incidències que la utilització del foc i d’aquests materials provoquen durant les revetlles, tant en el mediambient com en les persones, la Generalitat posa en marxa anualment la campanya 'Revetlles amb precaució' per tal de fer arribar a la població mesures de precaució, especialment als adults, que són qui han de supervisar l'adquisició i l'ús que en fan els més petits.

En aquest sentit, la campanya recorda que no s’han de guardar els articles pirotècnics a les butxaques perquè poden explotar; que no es poden llançar coets, globus o altres artefactes que continguin foc a menys de 500 metres del bosc pel risc d’incendi forestal, que s’ha de procurar encendre el ble per l'extrem perquè poder enretirar-se a temps, que si un petard no s'encèn correctament no s’ha de tocar fins al cap de mitja hora i cal remullar-lo, que no s’ha de situar una foguera a menys de 15 metres de la façana de cap edificació i que s’ha de vigilar el pas de les línies elèctriques i telefòniques, entre d’altres aspectes a tenir en compte.

L’Escardívol tancat del 20 al 30 de juny

La revetlla de Sant Joan i la posterior celebració de la Festa Major obliguen a tancar l’aparcament de l’Escardívol als vehicles entre els dies 20 i 30 de juny. La Policia Local ha iniciat una campanya amb fulls informatius, col·locats als parabrises dels vehicles que diàriament utilitzen aquest aparcament, advertint-los d’aquesta prohibició.