Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Muyayo Rif i DJ Rude Lerdo posen música a una revetlla de Sant Joan sense incidències remarcables Enguany, només quatre persones han hagut de ser ateses al CAP Mútua de Terrassa per cremades a les mans causades per petards https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Muyayo Rif i DJ Rude Lerdo posen música a una revetlla de Sant Joan sense incidències remarcables

Enguany, només quatre persones han hagut de ser ateses al CAP Mútua de Terrassa per cremades a les mans causades per petards
La revetlla de Sant Joan d’enguany, celebrada la nit del 23 al 24 de juny, ha tornat a ser una de les més plàcides dels darrers anys. La festa es va tancar amb un balanç de 4 ferits lleus, 3 solars cremats i diversos desperfectes al mobiliari urbà, segons indica la Policia Local de Rubí.

El CAP Mútua de Terrassa va atendre quatre persones per cremades lleus als dits i les mans provocades per petards. En aquesta ocasió no es va haver d’atendre ningú que hagués patit cremades a causa del foc. D’altra banda, els conflictes lleus de convivència derivats de la celebració de la revetlla que es van registrar la nit de Sant Joan no van causar cap ferit.

La Policia Local va haver de sufocar un petit incendi que es va produir a la via pública, a l’alçada del número 93 de l’avinguda de l’Estatut. També es va declarar un foc a la zona forestal del c/ Segadors, 41. Els veïns van poder apagar les flames i, posteriorment, els Bombers van refrescar la zona. Els Bombers també van sufocar l’incendi de matolls de petita importància que es va produir al c/ Alcanyís, 28.

Durant la nit de la revetlla també es van produir danys en elements de mobiliari urbà a causa de l’ús de petards i de material pirotècnic. D’una banda, dos contenidors de l’avinguda de l’Estatut van quedar calcinats i un altre va resultar afectat, juntament amb un arbre de la zona; i també es va calcinar un altre contenidor al c/ Petanca. I, de l’altra, agents de la Policia Local van apagar el foc declarat en dos contenidors dels carrers Mallorca i Segòvia, que finalment no van patir danys.

D’altra banda, un petard col·locat al cadenat de la central elèctrica del barri del Pinar va causar danys a la persiana, que va quedar oberta. La Policia Local va avisar Endesa d’aquest incident.

Música, foc i tradició
La festa de Sant Joan es va iniciar a les 23.30 h a la plaça de Pere Aguilera, on es va rebre la Flama del Canigó i es va fer la lectura del tradicional manifest reivindicatiu de la cultura catalana. La regidora de Cultura, Neus Muñoz, va ser present a l’acte.

Posteriorment, el foc es va traslladar a l’Escardívol de la mà de la Colla de Diables de Rubí on, cap a la mitjanit, es va iniciar l’Escardilarre 2014. L’encesa de la foguera al solar de l’oficina de Correus, encapçalada per un arbre de cartró amb caricatures satíriques, va ser un dels punts àlgids de la nit. La part més musical de la revetlla va arribar amb l’actuació del grup Muyayo Rif, un grup de referència en el món de l’ska, el reggae i el latin rock, entre d’altres; i el fi de festa el va posar DJ Rude Lerdo, que va punxar música ballable de mestissatge.