Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mimaven Eléctrica i Empenta Consulting expliquen la seva experiència a la 5ª jornada tècnica del projecte Rubí Brilla El regidor Jaume Buscallà ha presentat les mesures extraordinàries 2013 de suport a la creació d’ocupació a la quarantena d’assistents a la sessió. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Mimaven Eléctrica i Empenta Consulting expliquen la seva experiència a la 5ª jornada tècnica del projecte Rubí Brilla

El regidor Jaume Buscallà ha presentat les mesures extraordinàries 2013 de suport a la creació d’ocupació a la quarantena d’assistents a la sessió.
Representants d’una vintena d’empreses de la ciutat han participat a la 5ª jornada tècnica de treball del projecte Rubí Brilla, celebrada aquest divendres a l’edifici Rubí+D. Mimaven Eléctrica SA i Empenta Consulting han compartit les seves experiències amb els prop de 40 assistents a la jornada.

Estalvi d’energia elèctrica en il·luminació
Jordi Martí, general manager de Mimaven Eléctrica SA, ha parlat d’una de les sèries de productes que comercialitza aquesta empresa d’enginyeria elèctrica i electrònica ubicada al polígon industrial de Can Jardí. Es tracta de Stalvial, un regulador estabilitzador de flux lluminós que permet aconseguir estalvis en la facturació de la llum de fins el 35%.

En el marc de la conferència “Eficiència energètica i estalvi en entorns industrials”, Martí ha exposat els resultats d’una prova pilot que s’ha dut a terme a les empreses rubinenques Europastry i Cremalleras Rubí. En el primer cas, la instal·lació d’aquest aparell ha suposat un estalvi energètic anual del 24%, el que ha suposat estalviar 37.714 kwh anuals i 4.903 euros a l’any. El període d’amortització de la inversió ha estat de 7 mesos. En el cas de Cremalleras Rubí, l’estalvi energètic anual ha estat del 32% (9.228 kwh d’estalvi energètic anual). Aquesta mesura ha comportat un estalvi econòmic de 1.200 euros a l’any, amb un període d’amortització de 17 mesos.

A banda de reguladors estabilitzadors de flux lluminós, Mimaven Eléctrica SA també fabrica maquinària elèctrica especialitzada en el desenvolupament i fabricació de transformadors, reactàncies, inductàncies, filtres tècnics, reguladors de voltatge i estabilitzadors de tensió, entre molts altres productes. L’empresa treballa per a diversos mercats, com l’aeronàutic, el ferroviari, l’informàtic, el químic, el sanitari, el de la construcció, la domòtica i l’eficiència energètica en l’enllumenat públic, entre d’altres. Actualment, Mimaven Eléctrica SA exporta els seus productes a més de 35 països de tot el món.

Responsabilitat Social Corporativa (RSC)
Per la seva banda, Eva Morales, directora d’Empenta Consulting, ha parlat de la responsabilitat social corporativa que poden adoptar les empreses durant la ponència “La gestió energètica dins d’una estratègia empresarial de Responsabilitat Social Corporativa (RSC)”.

A Empenta Consulting entenen la RSC de les organitzacions com un element clau per aconseguir un desenvolupament sostenible. Segons Morales, la RSC té tres components: l’econòmic, l’ambiental i el social. La responsabilitat social corporativa, ha explicat la directora d’Empenta Consulting, està indirectament regulada, ja que hi ha lleis que regulen aquests tres àmbits però en canvi no hi ha cap norma que obligui una empresa a adoptar una estratègia de RSC. De fet, és totalment voluntari. En aquest sentit, Morales ha explicat que clients i consumidors cada vegada presten més atenció a les sensibilitats que demostren les empreses, fet que fa cada cop més necessari que les companyies, siguin grans o petites, adoptin aquest tipus de gestió. I és que els beneficis de la RSC són diversos: confiança, eficiència en despeses, millora de la gestió de riscos, imatge i reputació, retenció de talent i valor de producte, entre d’altres.

En l’àmbit de la responsabilitat social corporativa, Empenta Consulting ofereix diagnòstics i auditories, plans estratègics de RSC, sistemes de gestió de RSC, memòries de sostenibilitat, verificació de memòries i informes, identificació de grups d’interès, codis de conducta i bon govern, polítiques d’igualtat i models de conciliació de la vida laboral i personal. A banda de la RSC, l’empresa també ofereix altres línies de serveis a les empreses, com ara assessoria jurídica, medi ambient i energia, millora de processos i qualitat, prevenció de riscos laborals i formació.

Mesures extraordinàries 2013 de suport a la creació d’ocupació
El regidor de l’àrea de Planificació Estratègica, Promoció Econòmica i Govern de l’Ajuntament de Rubí, Jaume Buscallà, ha aprofitat aquesta 5ª jornada tècnica del projecte Rubí Brilla per presentar als assistents les mesures extraordinàries d’aquest 2013 centrades en la creació d’ocupació.

Buscallà ha destacat especialment el projecte 6+6, una mesura dotada amb 500.000 euros que preveu subvencions directes per a la contractació de persones rubinenques desocupades. Concretament, el consistori subvencionarà els sis primers mesos de les noves contractacions realitzades, fins un màxim de 1.500 euros/mes, i l’empresa adquirirà el compromís d’assumir les despeses salarials dels següents sis mesos, de manera que es garanteixi un període de contractació de fins a un any. “Es tracta que aquelles empreses que creuen que poden créixer però que tenen dubtes sobre si contractar o no més personal tinguin aquesta ajuda directa”, ha explicat el regidor, que ha afegit que “l’objectiu és aconseguir la creació de nous llocs de treball a Rubí, en especial per aquells col·lectius més vulnerables”.

Segons Buscallà, “s’ha intentat fer-ho molt fàcil perquè les empreses no trobin traves a l’hora de fer aquestes contractacions”. El regidor ha explicat que tots els grups polítics de l’Ajuntament han donat suport a aquesta mesura. “Ara necessitem que les empreses s’impliquin i, així, aconseguir que l’atur baixi, que es generi ocupació i que aquesta sigui de qualitat”.

Jaume Buscallà també ha parlat de les altres tres mesures incloses al programa de suport a la creació d’ocupació. Es tracta dels ajuts per a la posada en marxa de projectes emprenedors i per a la creació de nous llocs de treball autònom de persones empadronades a Rubí i en situació d’atur (120.000 euros), el suport a la contractació en l’àmbit de l’economia social i solidària (100.000 euros) i el programa de pràctiques laborals en l’àmbit de la formació ocupacional i professional en empreses de Rubí batejat amb el nom de “L’Ajuntament de Rubí et beca” (100.000 euros).

Després de les ponències, els assistents han assistit a un cafè networking per tal de relacionar-se entre elles i establir nous contactes.