Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Milers de persones estrenen la plaça Doctor Guardiet durant el Matí de Carnaval Grans i petits donen la benvinguda a la remodelada plaça amb una tisorada col·lectiva. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Milers de persones estrenen la plaça Doctor Guardiet durant el Matí de Carnaval

Grans i petits donen la benvinguda a la remodelada plaça amb una tisorada col·lectiva.
Aproximadament unes 4.000 persones van voler participar en l’activitat col·lectiva d’obertura de la remodelada plaça Doctor Guardiet que s’incorpora així de nou com un del espais de relació per a la ciutadania, després d’uns 10 mesos en obres.

L’alcaldessa de Rubí, Carme García, que va estar present en l’acte amb altres representants polítics i d’associacions i entitats de la ciutat, va agrair la “feina de tots els ciutadans i ciutadanes que s’han implicat des que va començar el procés de remodelació i la paciència de veïns/es i comerciants durant la duració de les obres”. Carme Garcia va recordar que “ara es recupera un espai central per a la nostra ciutat per tal que les persones el pugueu gaudir durant tot l’any”.

Per la seva banda la regidora de Comerç, Ares Tubau va insistir “en la recuperació de la plaça per fomentar les activitats comercials i dinamitzar l’activitat econòmica a la ciutat”, com també ho van fer els representants de les entitats Isidre Rubio, de l’Esbart Dansaire de Rubí, i Magda Batlles, de l’Associació Sant Galderic, que van assenyalar que la nova plaça podrà acollir activitats culturals i de les entitats al llarg de tot l’any i que amb el nou amfiteatre la ciutat podrà organitzar en millors condicions gran esdeveniments culturals i espectacles.

Després de la tisorada col·lectiva que va donar la benvinguda a la plaça, es va celebrar un ball infantil per als més petits i va començar la rua infantil, que sortia des de la plaça Pere Aguilera, a més d’altres activitats que es van organitzar a la plaça on s’havia instal·lat un circuit de cotxes antics per als més petits i inflables.

A més, de la rua infantil, on van participar 11 comparses infantils, també es van celebrar diverses activitats en altres indrets de la ciutat, com tallers de maquillatge, disfresses, jocs tradicionals i l’activitat “Pinta la sardina de Carnaval”, a la plaça de Catalunya, o jocs inflables a la Rambla del Ferrocarril, on va acabar la cercavila infantil. Entre 15.000 i 18.000 persones van participar en les diverses activitats durant tota la Matinal infantil de Carnaval de diumenge.

Arte Sacro, la comparsa guanyadora

Però va ser la Rua de Carnaval de dissabte, amb prop de 4.000 assistents, l’acte que va marcar l’inici d’aquest festa, amb el Concurs de Comparses de Carnaval, en el qual s’havien inscrit un total de 23 comparses, que van desfilar pels diversos carrers de la ciutat, des de la plaça Pere Aguilera fins a la de Salvador Allende, on es va fer el Pregó del rei Carnestoltes a l’envelat de Carnaval de la plaça. Posteriorment, es va lliurar els premis a les comparses guanyadores que en aquesta edició han estat:

  • Comparsa Arte Sacro, 1r premi, dotat amb 800 €, amb 169 punts.
  • Comparsa Waterloo, 2n premi, dotat amb 500 €, amb 155 punts
  • Comparsa Al lloro, 3r premi, dotat amb 250 €, 154 punts

Unes 700 persones van assistir al lliurament dels premis d’aquest concurs, mentre que uns 5.000 joves van participar en el ball de Carnaval per a joves que es va fer fins a les 4 de la matinada en aquest mateix envelat.

Les activitats d’aquest Carnaval es clouran el dimecres 9 de març amb l’enterrament de la sardina,que s’iniciarà amb la concentració del seguici fúnebre (18 h) a la plaça Pearson, on la companyia Cremallera Teatre explicarà la història del Rei Carnestoltes i la Vella Quaresma, i des d’on sortirà la cercavila per anar fins a l’Escardivol, per posar el punt i final amb la cremada de Sa Majestat Carnestoltes.

Unes 100 persones tasten les truites

Un centenar de persones van assistir dimecres passat a la degustació popular del Concurs de Truites que organitza el Mercat Municipal amb motiu el Carnaval. Les tres millors truites participants al concurs, que aquest any només han estat cinc, es van emportar els premis en vals de compra per valor de 100 € el 1r premi, 50 € el 2n premi i 30 € el 3r premi, que van ser concedits a Dolors Estupinyà (1r), Manuela Hidalgo (2n) i Antonio Pardo (3r). La truita guanyadora va estar escollida pel jurat per la seva textura sucosa, aconseguida mitjançant un sofregit que contenia pernil, julivert i ametlla i avellana picades, entre d’altres ingredients.