Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més d'un miler d'escolars participen a la ballada col·lectiva del Dia Internacional de la Dansa L’alcaldessa felicita a aquests alumnes d’entre 8 i 10 anys de les escoles públiques de la ciutat. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Més d'un miler d'escolars participen a la ballada col·lectiva del Dia Internacional de la Dansa

L’alcaldessa felicita a aquests alumnes d’entre 8 i 10 anys de les escoles públiques de la ciutat.
L’alcaldessa de Rubí, Carme Garcia, ha assistit aquest matí a la ballada col·lectiva que els escolars de Rubí celebren per quart any consecutiu, amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de la Dansa. En aquesta activitat, que s’ha iniciat a les 10 h a la Rambla del Ferrocarril, han participat un total de 1.050 alumnes de 2n i 4t de totes les escoles públiques de Rubí que han realitzat diversos balls tradicionals a la rambla.

L’alcaldessa, Carme Garcia, i Ma Josep Serra, membre de l’Esbart Dansaire de Rubí, han fet la lectura del Manifest del Dia Internacional de la Dansa durant l’acte, un manifest que destaca la dansa com a element que pot compartir tota la humanitat i que “si les coses que ens són comunes són aquelles que faciliten la comprensió, el diàleg i la construcció col·lectiva, celebrem, doncs, la nostra capacitat per ballar i aprofitem les nostres danses per crear un món millor”.

Aquesta activitat està relacionada amb la Campanya de Dansa Tradicional que els alumnes de les escoles públiques realitzen d’octubre a maig amb la qual treballen l’expressió corporal i artística i desenvolupen la imaginació i la creativitat a partir d’activitats complementàries, amb la col·laboració de l’Esbart Dansaire de Rubí.

El Dia Internacional de la Dansa se celebra des de l’any 1982, en què es va instaurar a iniciativa del Comitè de Dansa Internacional de l'Institut Internacional del Teatre (ITI / UNESCO), data que va ser escollida per coincidir amb el naixement de Jean-Georges Noverre (1727-1810), creador del ballet modern.