Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més del 80% dels alumnes de les escoles públiques de Rubí secunden la vaga de forma generalitzada El professorat ha fet un seguiment de la protesta més desigual. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Més del 80% dels alumnes de les escoles públiques de Rubí secunden la vaga de forma generalitzada

El professorat ha fet un seguiment de la protesta més desigual.
Els alumnes de les escoles públiques de Rubí han fet un seguiment majoritari de la vaga convocada per avui 24 d’octubre, en defensa d’una educació pública de qualitat, amb igualtat d’oportunitats i en contra de les contínues retallades. El major percentatge de participació s’ha produït als instituts, on el 87% dels alumnes ha decidit no anar avui a classe, mentre que en el cas de les escoles el seguiment ha estat del 84% de mitjana, segons dades facilitades pels mateixos centres educatius.
Per la regidora d’Educació, Arés Tubau, aquesta àmplia participació per part de l’alumnat “és un reflex de la conscienciació de les famílies de la importància de l’educació dels seus fills/es, així com un reconeixement envers el paper de les persones que els hi donen cobertura, el professorat, que necessiten tenir unes condicions dignes per poder donar una educació de qualitat als centres escolars”.

Pel que fa a l’educació infantil i primària, el seguiment dels alumnes ha estat molt similar amb percentatges que van des del 90-95% en el cas de les escoles Pau Casals, Rivo Rubeo, Joan Maragall o 25 de Setembre, al 75% del Ramon Llull, Torre de la Llebre i Montessori. Els instituts han registrat absències de l’alumnat que van del 100% en el cas del JV Foix al 90% del Torrent dels Alous o el 75% de L’Estatut.
Pel que fa als centres concertats, el seguiment ha estat molt menys massiu amb variacions que van del 80% en el cas de l’Escola Balmes al 20% del Regina Carmeli.

Així mateix, el seguiment del professorat ha estat menys regular ja que, en alguns centres ha arribat al 100%, com ha estat el cas de les escoles bressol Lluna i Bruna, passant pel 90% del Rivo Rubeo, el 75% del 25 de Setembre i Torre de la Llebre, fins al 50% del Montessori, el 20% del Ramon Llull, L’Estatut i La Serreta, o escoles i instituts on ha anat a treballar tot l’equip docent.