Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més de 800 alumnes d’ESO participen en activitats educatives per prevenir el consum de substàncies addictives Una obra de teatre, una exposició i tallers participatius són les propostes impulsades pel consistori. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Més de 800 alumnes d’ESO participen en activitats educatives per prevenir el consum de substàncies addictives

Una obra de teatre, una exposició i tallers participatius són les propostes impulsades pel consistori.
Un total de 846 alumnes que cursen de 2n a 4t d’ESO als instituts i centres de secundària de la ciutat participaran en diverses activitats proposades per l’Ajuntament de Rubí per tal de treballar en la prevenció de les conductes addictives i tenir eines per evitar el consum de substàncies nocives per a la salut.

L’obra de teatre 'No em ratllis!', que es farà al Teatre Municipal La Sala els pròxims dies 24 i 25 d’abril de 2014, comptarà amb l’assistència de 639 alumnes de 3t d’ESO dels cinc instituts públics i de tres centres concertats de secundària. L’espectacle obre un espai de reflexió pels joves sobre el consum de drogues i les conductes de risc associades, com la conducció i els accidents de trànsit o les relacions sexuals sense protecció, mitjançant l’escenificació, ja que, després de l’obra, el públic pot participar, de forma activa, en el debat per resoldre la situació de conflicte en què es troben els personatges de l’obra.

Les altres dues activitats, que es faran al mes de maig, són un taller participatiu de prevenció de drogodependències, en què participaran alumnes de 3r d’ESO de l’Institut Duc de Montblanc; i l’exposició “T’ho empasses tot” amb un taller de prevenció de l’alcoholisme que s’adreça alumnes de 2n i 3r d’ESO. Ambdues propostes volen estimular la reflexió crítica dels adolescents, fer-los responsables de la seva salut i saber reconèixer quan es passa de l’ús a l’abús en el consum de determinades substàncies.