Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més de 3000 alumnes de Rubí han rebut l'agenda escolar del Medi Ambinet per al nou curs https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Més de 3000 alumnes de Rubí han rebut l'agenda escolar del Medi Ambinet per al nou curs

L’ Institut Municipal de Medi Ambient (IMMA) de l’Ajuntament de Rubí ha distribuït a una vintena de centres educatius del municipi un total de 3168 agendes escolars del medi ambient i el desenvolupament 2006-07, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.

Es tracta del segon any que es distribueixen aquestes agendes des de l’IMMA, tot i que hi ha algunes novetats respecte l’any passat. Per una banda, a més dels alumnes de 6è de primària d’una desena de centres, també se n’han repartit a alumnes de 6 centres de secundària, de l’Escola d’Adults i del Centre d’Educació Especial de Rubí.

També s’ha incrementat el nombre d’agendes a distribuir: aquest any se n’han repartit quasi 5 vegades més, donat que al curs passat se’n van distribuir 700.

El segon Tinent d’ Alcalde i Regidor de Medi Ambient, Xavier Reinaldos, ha destacat en la presentació de l’agenda el fet que “Rubí, és el 3r municipi, després de Barcelona i el Prat de Llobregat que n’ha fet un major distribució gratuïta de les mateixes”

Per altra banda, conjuntament amb les agendes s’han repartit també 245 guies didàctiques pel professorat amb la voluntat de poder treballar els aspectes i activitats inclosos en l’agenda.

L’Agenda escolar del medi ambient i el desenvolupament 2006-2007, consta d’un bloc central comú i de dues parts específiques: una destinada al municipi i una altra destinada a l’escola. La iniciativa, que es fa per segon any consecutiu a Rubí, té l’objectiu, segons declaracions de Xavier Reinaldos, “d’apropar la sensibilització sobre el medi ambient als alumnes del centres educatius de la ciutat”, però el que també es vol aconseguir amb l’agenda és:

-Donar a conèixer a l’alumnat l’existència de l’Agenda 21 i la seva aplicació en l’àmbit local.
- Transmetre a l’alumnat la possibilitat i la necessitat de la seva participació i la seva implicació per tal que el municipi avanci cap a escenaris més sostenibles.
- Conscienciar l’alumnat respecte la qualitat ambiental del seu municipi, de la seva escola i de la seva llar.
- Difondre informació internacional de caire ambiental i social de forma atractiva i amena.
- Ser un instrument útil i àgil per l’ús dels alumnes.

El Regidor de Medi Ambient també ha aprofitat l'acte per tal de recordar el concurs fotogràfic “ El Medi Ambient a Rubí” que encara és possible participar-hi i que aprofitant l’agenda escolar, també s’ha fet arribar als centres educatius díptics amb les bases per fer que els alumnes dels centres educatius hi participin.

Més informació