Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més de 30 propostes culturals integren el Programa de foment de la lectura per la Diada de Sant Jordi Les activitats, que van començar la setmana passada, s’allargaran durant tot el mes d’abril. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Més de 30 propostes culturals integren el Programa de foment de la lectura per la Diada de Sant Jordi

Les activitats, que van començar la setmana passada, s’allargaran durant tot el mes d’abril.
Les més de 30 propostes culturals i lúdiques que l’Ajuntament ha tornat a organitzar aquest any amb motiu de la Diada de Sant Jordi, “per treballar d’una manera més profunda el tema de la lectura en aquestes dates”, segons ha expressat la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Rubí, Neus Muñoz, en la presentació dels actes d’aquest dia, “volen també fomentar la tradició i la cultura popular a Rubí i potenciar el sentit d’orgull i pertinença a la nostra ciutat”, ha dit Neus Muñoz. Una programació diversificada pels diferents públics, amb una sèrie d’espais diferenciats en la qual té un paper cabdal la nova biblioteca “que s’ha convertit en un nou eix vertebrador de la cultura a la nostra ciutat”, segons la regidora, i amb tot un seguit de propostes relacionades amb la literatura, com tertúlies, tallers, conferències, presentacions de llibres, signatures de llibres i concursos, entre d’altres.

Per la seva banda, la regidora de Comerç, Arés Tubau, ha assenyalat que l’Ajuntament vol que aquesta diada sigui “una festa ciutadana en què els rubinencs i les rubinenques surtin al carrer i facin que aquest sigui un dia viu per la ciutat”. La regidora, que ha confirmat que s’instal·laran a la plaça de Catalunya quatre parades de llibreries de la ciutat, a més d’activitats organitzades per la Biblioteca al carrer, una programació especial de Ràdio Rubí i un estand de La Botiga de Rubí, entre d’altres, ha assenyalat que aquesta diada “és un moment per recuperar tradicions importants per la ciutat amb la implicació de ciutadans i ciutadanes que sempre tenen un elevat nivell de participació en les manifestacions culturals que s’organitzen”.

La Ràdio obre la Diada

Les activitats començaran a les 9 h amb el programa especial de Ràdio Rubí “La Ràdio al carrer” on hi haurà lectures populars de textos d’en Joan Maragall, amb motiu de l’any Maragall. Aquest programa s’emetrà des de la plaça de Catalunya fins a les 14 h.

Una mica més tard, cap a les 10 h, s’obriran al públic les parades de llibres i roses instal·lades a la mateixa plaça, on també hi haurà actes de signatures de llibres d’ escriptors/ores, poetes/esses, historiadors/ores, artistes i entitats de la ciutat, d’11 a 13 h i de 17 a 20 h, i la presentació del llibret Rubí, medieval i modern, 3r volum de la col·lecció Rubí, Camins d’Identitat a les 12 h.

Per la tarda, serà també la Ràdio qui comenci les activitats amb una programa especial en directe sobre el I Concurs de Microrelats Sant Jordi de Ràdio Rubí, que l’emissora local ha convocat aquest any i el guanyador o guanyadora del qual es coneixerà a les 19 h en el lliurament de premis que es farà a la mateixa plaça.

Després del tancament dels centres escolars, començaran dues activitats adreçades específicament als infants, a les 17.30 h a la pl. Pearson, l’activitat Conta Móns amb narracions procedents de Senegal, Brasil, Catalunya, Marroc, Equador, Andalusia, etc. i un taller de punts de llibre a la mateixa hora a la plaça de Catalunya. Posteriorment, al voltant de les 18 h, l’Hora del conte de la biblioteca es traslladarà un any més a la plaça on s’explicaran Les històries de la doctora Potingues, amb Sílvia Ricart, i a les 18.30 h tindrà lloc l’audició de sardanes de Sant Jordi a càrrec de la cobla Els Casanoves al carrer Maximí Fornés.

La cloenda d’aquesta festa la posarà el Correfoc de Sant Jordi amb la cercavila pel carrers de la ciutat que organitzen les entitats de la Taula de Cultura Popular i Tradicional, que començarà a les 20 h i recorrerà pl. Catalunya, c. Maximí Fornés, c. Montserrat, c. Francesc Macià i pl. Catalunya

Altres activitats que tindran lloc al llarg de dia serà una Jornada de portes obertes al Museu Etnogràfic Vallhonrat, de 10 a 14 h amb visites guiades gratuïtes, i una sèrie de visites a les 12.30, a les 17 i a les 18.30 h a l’església de Sant Pere, al retaule barroc i al seu entorn més proper, que sortiran de l’estand que La Botiga de Rubí tindrà instal·lat a la plaça Catalunya aquest dia.