Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més de 200 alumnes rubinencs participen als tallers d’educació sexual i afectiva que organitza l’Ajuntament Amb aquesta iniciativa es pretén oferir als joves un espai de grup on puguin parlar lliurement de sexualitat i resoldre els seus dubtes https://www.rubi.cat/ca/ajuntament/comunicacio/sala-de-premsa/notes/mes-de-200-alumnes-rubinencs-participen-als-tallers-d2019educacio-sexual-i-afectiva-que-organitza-l2019ajuntament/@@images/image/preview

Més de 200 alumnes rubinencs participen als tallers d’educació sexual i afectiva que organitza l’Ajuntament

Amb aquesta iniciativa es pretén oferir als joves un espai de grup on puguin parlar lliurement de sexualitat i resoldre els seus dubtes

El Servei de Salut Pública de l’Ajuntament de Rubí organitza tallers d’educació sexual i afectiva adreçats a nois i noies de 3r i 4t d’ESO de la ciutat. L’objectiu és oferir-los un espai on puguin parlar lliurement de temes relacionats amb la sexualitat i plantejar i resoldre els dubtes que puguin tenir. Els primers tallers començaran el dilluns 13 d’octubre als instituts Duc de Montblanc i Torrent dels Alous, amb la participació de 211 alumnes.

Mitjançant un ensenyament actiu i participatiu, es vol contribuir a la formació d’opinions sòlides i responsables entre els joves respecte la seva vida afectivo-sexual, així com que reflexionin sobre els mites, prejudicis o idees falses que limiten el desenvolupament personal i condicionen les seves relacions interpersonals. També es pretén fomentar la seva autoestima, el respecte i les actituds positives de les relacions amb els altres. Finalment, als tallers s'obre un espai de reflexió en relació als embarassos no desitjats i al VIH/SIDA i altres malalties de transmissió sexual.

Els objectius d’aquests tallers són múltiples. Pel que fa als alumnes de 3r d’ESO, es pretén desmitificar creences i mites relacionats amb la sexualitat, afavorir actituds positives i responsables en les relacions sexuals, desenvolupar habilitats en la presa de decisions, promoure la corresponsabilitat dels dos sexes en la prevenció dels embarassos no desitjats, donar a conèixer els diferents mètodes contraceptius, mostrar la tècnica correcta pel que fa a la utilització del preservatiu masculí i informar sobre el servei d’atenció per a joves Consulta Jove. En el cas dels estudiants de 4t d’ESO, els objectius plantejats són que adquireixin els coneixements necessaris per afavorir les conductes de prevenció de contagi del VIH i altres MTS, afavorir estratègies des de la negociació que permetin evitar pràctiques sexuals de risc i facilitar la discussió lliure i l’intercanviï d’idees i creences.

Els tallers es duran a terme fins a finals de novembre.