Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més de 150 persones participen al Dictat Solidari llegit per Enric Majó Gràcies a aquesta activitat, que ha permès als participants comprovar el seu nivell de català, s’han recollit més de 10 caixes d’aliments. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Més de 150 persones participen al Dictat Solidari llegit per Enric Majó

Gràcies a aquesta activitat, que ha permès als participants comprovar el seu nivell de català, s’han recollit més de 10 caixes d’aliments.
Més de 150 persones han participat aquest dilluns en el Dictat Solidari organitzat pel Servei Local de Català. La lectura, que s’ha dut a terme a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler, ha anat a càrrec de l’actor rubinenc Enric Majó. Les persones participants no només han comprovat el seu nivell de català, sinó que també han contribuït a la recollida d’aliments que s’ha dut a terme amb la col·laboració de les entitats solidàries Creu Roja, Càritas, Frater Nadal, Entreveïns i Rubí Solidari. En total s’han recollit més de 10 caixes d’aliments.

Com l’any passat, i amb la col·laboració del Pla Educatiu d’Entorn, el dictat també s’ha celebrat de manera simultània a diversos centres educatius de la ciutat. Els alumnes han pogut seguir el dictat a través de les pissarres digitals i gràcies a l’enregistrament que en va fer dies abans RubíTV. Ràdio Rubí també va fer un vídeo del dictat que s’ha pogut seguir a través del seu web. Una estona més tard, tant Ràdio Rubí com RubíTV han publicat el text del dictat per tal que tothom se’l pogués corregir. Els nens i nenes participants també han contribuït a la recollida d’aliments.

A la tarda, el dictat ha estat presentat a la Biblioteca pel regidor comissionat de Política Lingüística, Martí Pujol; per la regidora de l’Àrea de Cohesió Social i Serveis a les Persones, Anna Mª Martínez; i pel director del CNL de Terrassa i Rubí, Ferran Lozano. Tots tres han agraït la seva participació als assistents i a l’Enric Majó i han felicitat el Servei Local de Català per la seva tasca.

Majó, l’encarregat de llegir el dictat, ha destacat el fet que no s’ha tractat de cap concurs sinó d’una activitat solidària, de cohesió i d’acostament a la literatura i la cultura catalanes que gira al voltant de la llengua. El text del dictat ha estat un fragment de la novel·la Incerta glòria de Joan Sales, autor del qual l’any passat es va celebrar el centenari del seu naixement.

Cada participant ha corregit el seu dictat i una professora del Servei Local de Català ha comentat les paraules que podien presentar més dificultats. Al final de l’acte s’han sortejat entre tots els participants entrades de cinema per a veure pel·lícules en català.